Το σπανάκι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αφού μεταξύ άλλων περιέχει σίδηρο μαγνήσιο και βιταμίνες και προστατεύει τον οργανισμό μας από διάφορες παθήσεις. Για να μην το τρώμε μόνο στη σαλάτα, μπορούμε να θυμηθούμε τη κλασική συνταγή του σπανακόρυζου που έφτιαχναν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας όταν ήμαστε μικροί. Αυτή τη φορά θα το φτιάξουμε εμείς για τα δικά μας παιδιά!
Τι θα χρειαστείτε
- 2 κιλά σπανάκι (κατά προτίμηση baby)
- 4 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι γλυκό
- Αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια στο λάδι μαζί με το κόκκινο πιπέρι.
Βήμα 2ο
Προσθέτετε σταδιακά τα φύλλα από το σπανάκι, χωρίς να τα βάλετε όλα μαζί. Όταν μαραθούν λίγο, προσθέτετε και τα υπόλοιπα μέχρι να μπουν όλα στην κατσαρόλα.
Βήμα 3ο
Ρίχνετε το ρύζι και όσο αλάτι θέλετε και στη συνέχεια ανακατεύετε και προσθέτετε ένα ποτήρι νερό.
Βήμα 4ο
Χαμηλώνετε την ένταση στο 4 και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει. Μόλις αφυδατωθεί, προσθέτετε ακόμα μισό ποτήρι νερό. Συνεχίζετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να βράσει το ρύζι.
Βήμα 5ο
Σερβίρετε με λεμόνι, κόκκινο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.