Η νοστιμιά αυτής της συνταγής έγκειται στα μυρωδικά και στον τρόπο ψησίματος της. Η γάστρα φυλακίζει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις, τις αναμιγνύει και τελικά τις κάνει ένα!
Η γεύση του είναι πραγματικά μοναδική ενώ, αν το συνδυάσετε και με λίγο γιαούρτι της αρεσκείας σας, θα ξεχάσετε όλα τα στερεότυπα που ξέρατε μέχρι τώρα για τα ρεβίθια – κι εσείς, και τα παιδιά. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!
Τι θα χρειαστείτε
- 1 κιλό ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
- 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
- 750ml νερό βραστό
- Λίγη ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο δεντρολίβανο
- Γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ, τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε για τουλάχιστον 6 ώρες να μουλιάσουν.
Βήμα 2ο
Αφού τα ξεπλύνετε καλά, τα βάζετε στη γάστρα μαζί με το νερό, το λάδι, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο. Το υγρό πρέπει να καλύπτει τα ρεβίθια κατά 1 δάχτυλο.
Βήμα 3ο
Ψήνετε στους 250 βαθμούς για 2 ώρες.
Βήμα 4ο
Ανοίγετε τη γάστρα και προσθέτετε το χυμό λεμόνι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 50
Ψήνετε με ανοιχτό το καπάκι της γάστρας (ώστε να απορροφηθούν τα υγρά) για άλλη μισή ώρα.
* Το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό. Προαιρετικά, μπορείτε να το συνοδεύσετε με γιαούρτι. Ο συνδυασμός είναι πραγματικά εκπληκτικός!
Καλή επιτυχία!