Μην χασετε

Σήμερα όλοι κάνουμε μια προσευχή για τη μικρή Αλεξία

«Πρoσευχηθείτε όλoι, η Αλεξία μας να βγει και πάλι νικήτρια από αυτή τη δύσκoλη μάχη», είναι τo μήνυμα που στέλνει μέσω του Infokids.gr η οικογένεια της 9χρονης Αλεξίας.

*Της δημoσιογράφου Κλέλιας Κλουντζού

Η μικρή Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι το Πάσχα του 2019 στις Θεσπιές Βοιωτίας, υποβάλλεται σε κρανιοπλαστική επέμβαση. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», πρόκειται για ένα δύσκολο χειρουργείο. Το μεγάλο στοίχημα για τους χειρουργούς που την παρακολουθούν, είναι ο οργανισμός της να καταφέρει να δεχθεί το μόσχευμα. Το μόσχευμα έφτασε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα πριν από λίγες ώρες.

«Εδώ και 15 μήνες ζούμε το δικό μας Γολγοθά. Η Αλεξία μας, δεν περπατάει, μιλάει ελάχιστα και συλλαβιστά και κουνάει μόνο τα άκρα της. Είναι ένας τιτάνιος αγώνας, απέναντι στον οποίο το παιδί μας στέκεται με όλες τους τις δυνάμεις», λέει ο πατέρας της Λουκάς Σαμαρτζής.

Advertisements

“Θα κερδίσω τη μάχη!”

Η Αλεξία είναι σίγουρη ότι θα βγει νικήτρια. Το χαμόγελό της συνοδεύει το σήμα της νίκης στη φωτογραφία που μας έστειλε η οικογένειά της, λίγες ώρες πριν από το χειρουργείο.

«Παρόλο που επέστρεψε στο θάλαμο του Παίδων όπου νοσηλεύτηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου έξι μηνών, η κόρη μας είναι ευδιάθετη. Είδε τις νοσηλεύτριες και τους γιατρούς της, νιώθει οικεία πια εδώ μέσα και είναι έτοιμη να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο. Όταν της είπα «χαμογέλα για τη φωτογραφία» μου έκανε αμέσως με τα δάχτυλά της το σήμα της νίκης» λέει συγκινημένος ο κ. Σαμαρτζής.

Η αποκατάσταση της υγείας της

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Αλεξία, με τη βοήθεια όλων των Ελλήνων, που πρόσφεραν χρήματα, ταξίδεψε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας. Μαζί με τη μητέρας της Νικολέτα, έμειναν εκεί μέχρι το Μάρτιο. Εξαιτίας της πανδημίας όμως, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Advertisements

« Η θεραπεία της σταμάτησε λόγω του κορονοϊού. Πριν από περίπου ένα μήνα ξεκινήσαμε τις φυσιοθεραπείες σε κέντρο αποκατάστασης στη Χαλκίδα. Το μόσχευμα για την κρανιοπλαστική το περιμέναμε μήνες. Ήμασταν σε λίστα αναμονής. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και η Αλεξία μας να μπορέσει μετά να συνεχίσει την αποθεραπεία της», τονίζει ο πατέρας της.

«Στον πάγο» η υπόθεση

Η οικογένεια της μικρής έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του 54χρονου, που κατηγορείται για τις μπαλωθιές, το Πάσχα του 2019, όταν η 8χρονη τότε Αλεξία να τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι.

« Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει καθυστερήσει. Έχουν περάσει 15 μήνες από εκείνο το μαύρο Πάσχα. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και περιμένουμε να προχωρήσει. Ο δράστης δεν έχει ζητήσει ούτε μία συγνώμη. Δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Περιμένουμε από τους δικαστικούς λειτουργούς, δικαίωση για την Αλεξίας μας», υποστηρίζει ο κ. Σαμαρτζής.

Με τρεμάμενη φωνή απευθύνει την παρακάτω έκκληση.

«Θερμή παράκληση σε όλους. Όπως τότε, έτσι και τώρα, καλούμε τους απανταχού Έλληνες, να προσευχηθούν για το παιδί μας. Η Αλεξία μας έφτασε έως εδώ με τη βοήθεια του Θεού και τις προσευχές όλου του κόσμου».

infokids.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα