Τα λαζάνια είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά. Και σήμερα αποφασίσαμε να φτιάξουμε λαζάνια με γραβιέρα.
Υλικά
- 1 πακέτο λαζάνια (που δε χρειάζονται βράσιμο)
- 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα μαϊντανό
- 1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
- Αλάτι, πιπέρι
- 3 φύλλα δάφνης
- Λάδι
Για μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 120 γρ. βούτυρο
- 3/4 φλ αλεύρι
- 200 γρ. γραβιέρα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύετε τον κιμά και το κρεμμύδι. Προσθέτετε την ντομάτα αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης και αφήνετε να πάρει μία καλή βράση. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ετοιμάζετε την μπεσαμέλ βάζοντας πρώτα το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε ώσπου να γίνει σαν κρέμα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις γίνει η μπεσαμέλ ρίχνετε λίγη μέσα στην σάλτσα και ανακατεύετε. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε λίγο λάδι και τοποθετείτε σε μία στρώση τα λαζάνια. Από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 3 φορές. Μόλις τελειώσετε περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ρίχνετε από πάνω το κεφαλοτύρι. Ψήνετε στους 200 μέχρι να ροδίσει.