- 8 αυγά
- 60 γραμμάρια μπέικον σε φέτες
- 600 γραμμάρια πατάτες
- 40 γραμμάρια κίτρινο τυρί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 χούφτα δενδρολίβανο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το μπέικον σε φέτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 με 2 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τις μαγειρεύουμε για 2 με 3 λεπτά, γυρίζοντας σε κάθε πλευρά. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, πιπέρι, το δενδρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος του μαγειρέματος, αφαιρούμε το σκόρδο.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε το τυρί σε μικρές, λεπτές φέτες και το αφήνουμε στην άκρη. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και σπάμε από πάνω ένα ένα τα αυγά, απαλά ώστε να μη διαλυθεί ο κρόκος. Στη συνέχεια μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και προς το τέλος προσθέτουμε το τυρί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.