Πεντανόστιμες μπουκίτσες από ψαρονέφρι με υπέροχη σάλτσα μουστάρδας, σερβιρισμένο με πουρέ ή πιλάφι ή πατατούλες τηγανιτές για να απολαύσετε το τέλειο γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό ή το επίσημο τραπέζι σας. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση, που θα γίνει η αγαπημένη σας!
Υλικά συνταγής
- 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε κομμάτια περίπου των 3 εκ.
- 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 300 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα στη μέση (αν είναι μικρά, τα αφήνετε ολόκληρα)
- 100 ml ξηρό, λευκό κρασί
- 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1 κ.σ. ξερό δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο
- 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι “Maille au Miel” ή 2 κ.σ. μουστάρδα + 1 κοφτό κ.γ. μέλι
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το χοιρινό από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτετε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για 2 λ ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτετε το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel, ή 2 κ.σ. μουστάρδα αναμεμιγμένη με 1 κοφτό κ.γ. μέλι.
- Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για άλλα 15-20 λ περίπου, ανάλογα με το μέγεθος που κόψατε το ψαρονέφρι, ή μέχρι να ψηθεί το χοιρινό και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά του. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λ ή μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Σερβίρετε το χοιρινό σας κατά προτίμηση με αφράτο πουρέ ή πιλάφι ή πατατούλες τηγανιτές.
Πηγή
Advertisements