Ένας διαφορετικός, αρωματικός πουρές με γλυκοπατάτα και τέλεια υφή! Μπορείτε να τον συνοδέψετε με κάθε κρέας.
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 3 γλυκοπατάτες, πολύ καλά πλυμένες
- 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
- 40 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- βούτυρο, σε κομματάκια
- σιρόπι σφενδάμου
- θυμάρι, φρέσκο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις 3 γλυκοπατάτες από όλες τις μεριές.
- Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Βάζουμε το ταψάκι μέσα στον φούρνο για περίπου 1 με 1 ½ ώρα ανάλογα το μέγεθός τους.
- Αφού ψηθούν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις γλυκοπατάτες από το ταψάκι μας.
- Όσο είναι ακόμα ζεστές, τις κόβουμε στην μέση και με ένα κουτάλι βγάζουμε όλη την σάρκα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την σάρκα και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες γλυκοπατάτες.
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε μέσα την σάρκα από τις γλυκοπατάτες, το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο.
- Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν οι γλυκοπατάτες και να γίνει λείος ο πουρές μας.
- Σερβίρουμε προσθέτοντας πάνω από τον ζεστό πουρέ μας κομματάκια βούτυρο, περιχύνουμε με λίγο σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμαράκι.
Advertisements
Advertisements