Μην χασετε

Πως θα φτιάξτε πεντανόστιμα τυροπιτάκια με αφράτη γιαουρτένια ζύμη

Πως θα φτιάξτε πεντανόστιμα τυροπιτάκια με αφράτη γιαουρτένια ζύμη

Φτιάξτε απλά τυροπιτάκια, με σπιτική, εύκολη και αφράτη-γιαουρτένια ζύμη. Είναι τραγανά από έξω αλλά μια διαφορετική γέμιση τυριού από αυτές που έχετε συνηθίσει κάνει τα τυροπιτάκια ακόμη καλύτερα!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 900 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 ποτήρι γάλα (χλιαρό)
  • 20 γραμ. φρέσκια μαγιά
  • 1 ποτήρια ηλιέλαιο
  • 200 γραμ. γιαούρτι (στραγγιστό)
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές (κοφτές) ζάχαρη
  • 1 μπέικιν (φακελάκι)

Για την γέμιση

  • 400γρ τυρί φέτα
  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζούμε σε μια λεκάνη όλα τα υγρά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε προσθέτουμε το αλάτι και την ζάχαρή και συνεχίζουμε το ανακάτεμα .

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά και το μπεικίν ανακατεύουμε λιγο και το βάζουμε στο μπολ με τα υγρά ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Advertisements

Για την γέμιση τρίβουμε με τα χέρια μας το τυράκι και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπάλες και ανοίγουμε το καθε μπαλάκι σε κύκλο , κόβουμε ακτινωτά σε 8 τρίγωνα, βάζουμε ένα κουταλάκκι του γλυκού γέμιση στην φαρδιά πλευρά και κλέινουμε ρολάροντας στη μυτούλα.

Αλείφουμε απο πάνω με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι . Ψήνουμε στους 180 αέρα για 25 λεπτά .

Ψήνουμε για 25′.

Katerina Charalampidou

Advertisements

Πηγή

Ελληνίδα Νοικοκυρά | Πατήστε εδώ και δείτε τις πιο νόστιμες συνταγές και τα καλύτερα μυστικά μαγειρικής

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα