Μην χασετε

Πως θα φτιάξετε τσίζκεικ πραλίνας χωρίς ψήσιμο που θα γίνει η πιο ένοχη απόλαυσή σας

Σ’ όλους αρέσουν τα γλυκά, αλλά τα περισσότερα απαιτούν αρκετό χρόνο, ιδιαίτερα υλικά και υψηλή ακρίβεια στην παρασκευή. Κι όμως, υπάρχουν επιλογές και για μας που δεν προλαβαίνουμε, αλλά λαχταράμε κάπου κάπου να ανοίξουμε το ψυγείο και να απολαύσουμε ένα γλυκό επιπέδου… ζαχαροπλαστείου. Μια τέτοια είναι αυτό το υπέροχο τσιζκέικ με πραλίνα φουντουκιού που γίνεται στο πι και φι, έχει απλά υλικά και δεν απαιτεί καθόλου ψήσιμο.

Τι χρειάζεστε

  • 250 γραμμάρια  μπισκότα τύπου digestive
  • 75 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
  • 400 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού της αρεσκείας σας
  • 100 γραμμάρια φουντούκια τεμαχισμένα και καβουρδισμένα
  • 500 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Τι κάνετε

Σπάτε τα μπισκότα, ρίχνετε τα κομματάκια στο multi μαζί με το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας πραλίνα και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να σβολιάσει.

Προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας φουντούκια και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου το μίγμα να ομογενοποιηθεί (θα είναι αμμώδες και υγρό).

Το απλώνετε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι (20-25 εκατοστών) ή τσέρκι, αν έχετε.

Advertisements

Κατόπιν, πιέζετε παντού με το πίσω μερος του κουταλιού ώστε να μην κρατήσει πολύ αέρα μέσα και το βάζετε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για μερικά λεπτά.

Στο μεταξύ, ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σ’ ένα μπολ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να έχετε ένα απαλό ομογενές αποτέλεσμα.

Ρίχνετε μέσα και την πραλίνα και ανακατεύετε με τη σπάτουλα (μαρίζ) ώστε να γίνει ένα με το υπόλοιπο μίγμα.

Στη συνέχεια, βγάζετε το ταψάκι απ’ το ψυγείο, απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα επάνω στη βάση σας και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια.

Advertisements

Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει (ή όλη τη νύχτα) και το σερβίρετε κρύο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα