Οι ταραμοκεφτέδες τρώγονται όλο το χρόνο στο καθημερινό τραπέζι με μια πράσινη σαλάτα και αγαπούν τρελά το ούζο ή το τσίπουρο.
Υλικά
- 140γρ. λευκό ταραμά
- 100γρ. αλεύρι φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις
- 250γρ. ψίχα ψωμιού μουλιασμένη σε νερό
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι
- 1 μικρό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο ή άνηθο
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
- ελαιόλαδο ανακατεμένο με ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό, το στύβετε πολύ καλά και το θρυμματίζετε ψιλό ψιλό σε ένα μπολ.
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Την αφήνετε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθετε κεφτεδάκια, τα περνάτε από τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε κρύα από το ψυγείο, για να γίνουν πιο τραγανά, σε καυτό λάδι.
Advertisements
Advertisements