Φτιάξτε πραλίνα φουντουκιού και θα την απολαμβάνετε χωρίς τύψεις.
Από το lambrosvakiaros.com
Υλικά
- 260 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
- 10 γρ. κακάο σε σκόνη
- 50 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
- 50 γρ. μέλι
- 240 γρ. σοκολατούχο γάλα ή από ξηρό καρπό (αμυγδαλου, φουντουκιού, κτλ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ψήνουμε τα φουντούκια για 10 -12 λεπτά ή έως ότου καβουρδιστούν ομοιόμορφα.
- Σε ένα δυνατό μούλτι προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια (καυτά από το φούρνο) και πολτοποιούμε για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια, τα αφήνουμε στο μούλτι για 2 λεπτά (έτσι ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα έλαια που έχουν) και ξαναχτυπάμε για άλλο 1 – 2 λεπτά μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα.
- Προσθέτουμε το κακάο το μέλι, τη λιωμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και ενσωματώνουμε το σοκολατούχο γάλα.
Advertisements
Advertisements