Μην χασετε

Πεντανόστιμο μοσχαράκι με μπύρα που λιώνει στο στόμα

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φαγητό που λιώνει στην κυριολεξία στο στόμα μας από την πρώτη μπουκιά.

Υλικά 

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 χούφτα σέλινο
  • 300 ml μπύρας
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και το καρότο, αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.

Advertisements

Εν τω μεταξύ κόβουμε το μοσχαράκι σε κύβους, στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο και με τα υπόλοιπα υλικά και το μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά γυρίζοντας και από τις δυο πλευρές.

Όταν το κρέας πάρει χρώμα προσθέτουμε τη μπύρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για τουλάχιστον 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και γυρίζοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να μαγειρευτεί και από τις δυο πλευρές.

Όταν περάσει ο χρόνος θα έχει σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα και είναι έτοιμο για απόλαυση.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα