Ψημένα, ζουμερά, γευστικά, φιλέτα κοτόπουλο με γεύσεις και αρώματα που θυμίζουν Ελλάδα.
Συστατικά
4 στήθη από κοτόπουλο καθαρισμένα
200 γρ. μανιτάρια
Μαρινάδα με λάιμ και μεσογειακά μυρωδικά
1 φλ. λάιμ
Ξύσμα από 2 λάιμ
2 κ.σ. δυόσμο
2 κ.σ. θυμάρι
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. δενδρολίβανο
1/2 φλ. ξύδι βαλσαμικό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ. πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνουμε τα στήθη του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά να πάρουν όλα από την μαρινάδα.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά με μισή ώρα να μαριναρισρτούν.
Ανάβουμε την ψησταριά και καθαρίζουμε καλά την σχάρα μας με ένα δύο λεμόνια.
Μόλις η σχάρα μας κάψει καλά βάζουμε επάνω το κοτόπουλο και αφήνουμε για 10 λεπτά να ψηθεί από την μία μεριά.
Αλείφουμε με την μαρινάδα μας και γυρίζουμε με μία τσιμπίδα να ψηθούν και από την άλλη μεριά.
Αλείφουμε σταδιακά τα κοτόπουλα με την μαρινάδα γυρίζοντας τώρα πιο συχνά μέχρι να ψηθούν καλά τα κοτόπουλα μας.
Λίγο πριν το τέλος βουτάμε και τα μανιτάρια στην μαρινάδα και τα βάζουμε και αυτά στην ψησταριά.
Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Σερβίρουμε με ντιπ από γιαούρτι ή με μία σως της επιλογής μας για ψητά.
Το συνοδεύουμε με ψητές πατάτες φούρνου στην λαδόκολλα.