Μπορεί να θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα στερηθείτε τα αγαπημένα σας φαγητά. Και αν μέσα σε αυτά ανήκει ο μουσακάς, σας έχουμε ευχάριστα νέα: η συνταγή που ακολουθεί είναι μια παραλλαγή του αγαπημένου σας πιάτου με λιγότερες θερμίδες.
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 250γρ άπαχος κιμάς γαλοπούλας
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά μαϊντανό
- 1 αυγό χτυπημένο
- 100 γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί χαμηλά σε λιπαρά
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λεπτά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι, τον κιμά, το σκόρδο, τις ντομάτες, τον μαϊντανό μαζί με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν.
- Παράλληλα, βράζετε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή μη διαλυθούν).
- Σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί απλώνετε τις μισές μελιτζάνες στην συνέχεια την σάλτσα με τον κιμά και από πάνω τις υπόλοιπες μισές μελιτζάνες.
- Ανακατεύετε το χτυπημένο αυγό με το γιαούρτι και το απλώνετε πάνω από τις μελιτζάνες .
- Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στους 200ο C για 35-40 λεπτά.
Advertisements
Advertisements