Τραγανές και λαχταριστές. Ό,τι χρειάζεστε για το μεσημεριανό σας τραπέζι.
Οι κροκέτες που φτιάχνουμε σήμερα είναι μαλακές μέσα και στο εξωτερικό τραγανές. Είναι πραγματικά πεντανόστιμες.
Υλικά
- 300 γραμμάρια πατάτες
- 150 γραμμάρια ρύζι
- 70 γραμμάρια παρμεζάνα
- 3 κρόκοι αυγών
- Τριμμένη φρυγανιά και αυγό για το πανάρισμα
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Advertisements
Βράζουμε το ρύζι και τις πατάτες σε δύο διαφορετικές κατσαρόλες. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες ενώ είναι ακόμα ζεστές και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε ένα μπολ το ρύζι, τις πατάτες, την παρμεζάνα, τα αυγά και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε μπάλες και τις πανάρουμε με το μίγμα αυγό και φρυγανιά. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις κροκέτες. Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Advertisements