Τα μπουρίτος στο φούρνο λέγονται κανονικά εντσιλάντας και είναι καυτερά.
Η παρακάτω συνταγή, όμως, είναι προσαρμοσμένη σε πιο… παιδικά γούστα, ώστε να την ευχαριστηθεί ολόκληρη η οικογένεια!
Αποφύγαμε τις (πολύ) καυτερές γεύσεις και το αποτέλεσμα θυμίζει περισσότερο λαχταριστές και μαλακές κρέπες στο φούρνο με γέμιση κατευθείαν από το Μεξικό! Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε.
Τι θα χρειαστούμε
- 2 φιλέτα κοτόπουλου, στήθος, κομμένα σε κυβάκια
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι / πιπέρι / κύμινο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γραμμάρια καλαμπόκι
- 400 γραμμάρια μαύρα φασόλια, κονσέρβα
- Λίγο μαϊντανό ή κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
- 400 γραμμάρια τριμμένο τυρί (mix)
- 6 τορτίγιες
- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
Τι πρέπει να κάνουμε (για την γέμιση)
Σοτάρουμεμτο κοτόπουλο σε καυτό λάδι, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι μέχρι να πάρει χρώμα. Έπειτα, το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2ο
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και το κύμινο και αφήνουμε 5-10 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγη ζάχαρη, τα φασόλια και αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 40
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα 3/4 του τριμμένου τυριού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. προσθέτουμε τον κόλιανδρο (ή τον μαϊντανό), ανακατεύουμε λίγο ακόμα και αφήνουμε τ τηγάνι στην άκρη να κρυώσει.
Τι πρέπει να κάνουμε (για τα μπουρίτος)
Βήμα 1ο
Βάζουμε το 1/6 από τη γέμιση σε μία τορτίγια, τυλίγουμε και την βάζουμε σε ένα ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες 5 τορτίγιες.
Βήμα 20
Πασπαλίζουμε με το τυρί που έμειναν και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 30
Σερβίρουμε τα μπουρίτος με γιαούρτι.
Καλή επιτυχία!
Φωτογραφία: akispetretzikis.com