Η πιο εύκολη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Ομελέτα με πατάτες, η συνταγή από την Ισπανία. Γρήγορη, με υλικά που έχετε στο σπίτι. Ό,τι πρέπει για ένα μεσημεριανό γεύμα. Δοκιμάστε την!
Υλικά συνταγής
- 6 αυγά
- 250 γρ. βούτυρο, φυτικό
- 4-5 πατάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Πρώτα από όλα, καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες.
- Λιώνουμε τα 2/3 από το βούτυρο και τις σοτάρουμε ελαφρά.
- Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα αφήνουμε μέχρι να ξανθίσουν, προσθέτοντας λίγο αλάτι.
- Το αδειάζουμε σε σουρωτήρι, για να φύγει το περιττό λίπος
- Έπειτα, χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
- Όλα μαζί τα ρίχνουμε σε τηγάνι, όπου έχουμε λιώσει το υπόλοιπο βούτυρο.
- Τέλος, ψήνουμε την ομελέτα μας για 2 με 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για να την γυρίσουμε την αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο και την αφήνουμε να γλιστρήσει πάλι στο τηγάνι, φέρνοντας την άλλη επιφάνεια στον πάτο του τηγανιού.
- Την σερβίρουμε γαρνιρισμένη με πατατάκια τηγανιτά.
Advertisements
Advertisements