Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, τόσο περισσότερο θα σου τα ζητάει το παιδί σου. Τα πιο Χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να αναδειχθούν στο καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ σου.
Συστατικά
- 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. baking powder
- 1 κ.σ. ginger σε σκόνη
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι μελάσα
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- (Για το γλάσο): 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1/4 του φλιτζανιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (της επιλογής σου)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το baking powder, το ginger, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύεις και “χτυπάς” το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το αβγό, την βανίλια και το νερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αναμειγνύεις τα συστατικά των δύο μπολ μεταξύ τους και σιγά – σιγά προσθέτεις τα στερεά υλικά. Αρχίζεις να ζυμώνεις, μέχρι να πάρει την υφή ζύμης.
- Μοιράζεις τη ζύμη σε 3 μέρη και την πιέζεις, σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια. Τα σκεπάζεις με ζελατίνη και τα αφήνεις στην άκρη για περίπου 3 ώρες.
- Αφού περάσουν οι ώρες, αλευρώνεις την επιφάνεια της κουζίνας και ανοίγεις με έναν πλάστη προσεκτικά τη ζύμη.
- Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αρχίζεις να κόβεις τη ζύμη σε διάφορα σχεδιάκια, χρησιμοποιώντας τον μεταλλικό σου εξοπλισμό. Μπορείς να παίξεις με αστεράκια, ανθρωπάκια, Χριστουγεννιάτικες μπάλες.
- Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 12-13 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τα αφαιρείς από τη λαδόκολλα και την αφήνεις σε ένα πιάτο, για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ετοιμάζεις το γλάσο, ανακατεύοντας το γάλα με τη ζάχαρη. Πρόσεξε να έχει μία παχύρρευστη υφή.
- Περιχύνεις το γλάσο πάνω από τα μπισκότα ή απλά τα βουτάς από τη μία πλευρά.
- Τα αφήνεις να “κρυώσουν” και απολαμβάνετε οικογενειακώς.
Advertisements
Advertisements