Μην χασετε

Μια διαφορετική πεντανόστιμη συνταγή για κοτόπιτα σε ρολό

Μια διαφορετική αλλά εύκολη συνταγή για σπιτική κοτόπιτα με φύλλο κρούστας, τυλιγμένη σε ρολό!

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Advertisements

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 6 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 250 γρ. ένταμ, τριμμένο
  • 50 γρ. κέτσαπ
  • 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

 

Για τη σύνθεση

  • 8 φύλλα κρούστας για πίτες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

Advertisements
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου μαζί με τα καρότα για περίπου 30-40 λεπτά.
  • Σουρώνουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Ψιλοκόβουμε τα καρότα, αφαιρούμε την πέτσα από τα μπούτια του κοτόπουλου, και τα ξεψαχνίζουμε.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το μπέικον, και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το μπέικον, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, το κρασί, και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του κρασιού.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα για 2-3 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, την κέτσαπ και τα αβγά.
  • Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει, για περίπου 20 λεπτά.

 

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τα τέσσερα από τα οκτώ φύλλα κρούστας, τοποθετώντας τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας.
  • Λαδώνουμε τα φύλλα με ένα πινέλο και βάζουμε το ένα πάνω από το άλλο.
  • Μόλις τοποθετήσουμε και το τέταρτο φύλλο, απλώνουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος αφήνοντας 2 εκ. κενό από τις άκρες των φύλλων.
  • Διπλώνουμε προς τα μέσα τις μικρές πλευρές και αρχίζουμε να ρολάρουμε.
  • Μεταφέρουμε το ρολό σε ένα ταψί.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.
  • Τοποθετούμε προσεκτικά και το δεύτερο ρολό στο ταψί.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ρολά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για λίγο τα ρολά να κρυώσουν.
  • Σερβίρουμε.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα