Ο μήνας που διανύουμε είναι ένας από τους καλύτερους για τις μικρές έντονες χρωματικά και γευστικά φρουτένιες μπουκίτσες. Σήμερα, αφήνουν για λίγο το μπολ της κουζίνας και γίνονται ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτού του κέικ.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 1/4 φλιτζάνια μαρμελάδα μήλου
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κουτ. της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνι cranberries
- 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις τα δύο φλιτζάνια αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη σόδα.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύεις τα αυγά, τη μαρμελάδα, την απλή και την καστανή ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ενοποιείς τα δύο μείγματα σε ένα μπολ.
- Σε ένα πιο μικρό μπολ ανακατεύεις τα cranberries με το υπόλοιπο αλεύρι κι έπειτα τα ενώνεις με το ήδη ενοποιημένο μείγμα που έχεις ήδη φτιάξει.
- Αδειάζεις το μείγμα σε δύο λαδωμένα ταψάκια και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
- Μοιράζεις σε μερίδες και απολαμβάνεις
Advertisements
Advertisements