Μην χασετε

Μαρίνα Σάττι: «Όταν ήμουν μικρή άκουγα σχόλια για την καταγωγή μου και ντρεπόμουν. Τώρα είναι η δύναμη μου»

Η αγαπημένη μουσικός Μαρίνα Σάττι έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

«Μεγάλωσα στο Ηράκλειο. Ακούγαμε διαφορετικά είδη στο σπίτι. Ο πατέρας μου είναι από το Σουδάν, έπαιζε αραβική μουσική στο σπίτι, εγώ έκανα κλασσική μουσική αλλά μετά πέρασα από όλα τα στάδια. Σπούδαζα από μικρή μουσική κι έγινα μουσικός χωρίς να το ξέρω», ανέφερε για την πορεία της ως την συνειδητοποίηση ότι είναι μουσικός.

 

«Ακόμα δεν έχω αποφασίσει ότι θα κάνω αυτό το επάγγελμα, περισσότερο σαν ανάγκη να κάνω κάτι δικό μου κι όπως το φαντάζομαι και μ’ αρέσει. Πρώτος στόχος για οποιονδήποτε φτιάχνει κάτι και δημιουργεί ίναι να καταφέρει να φτιάξει κάτι όπως το οραματίζεται.», πρόσθεσε.

Advertisements

«Τον προηγούμενο καιρό είχα βάλει στόχο να βγάλω νέο δίσκο, το δούλευα 2,5 χρόνια. Δεν έχω άγχος, νομίζω ότι τα πράγματα γίνονται σε ένα χρόνο. Πολύς κόσμος μετά τη “Μάντισσα” μου έλεγαν ότι τώρα πρέπει να το εκμεταλλευτείς. Αλλά πιστεύω ότι η επιτυχία έχει να κάνει καθαρά με το υλικό», σημείωσε ερωτηθείσα για πιθανές προτάσεις που είχε.

Όσο για το όνειρό της; «Όλοι μας έχουμε κάποια πιστεύω για τη ζωή… σε όσους ανθρώπους δημιουργούν είναι αναπόφευκτο να βγάλουν τον εαυτό τους. Έχω εμπιστοσύνη στην ιδιαιτερότητα του καθένα, δεν πιστεύω σε συνταγές. Να είμαι ελεύθερη»

 

«Ακούω πολλά πράγματα, τα παραδοσιακά, τα λαϊκά. Άκουσα πολλά είδη. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι», αποκάλυψε.

«Σπάνια όταν φτιάχνω κάτι… το πιστεύω, είμαι εγώ.», είπε για τον νέο δίσκο ενώ η πηγή έμπνευσης είναι ο ήχος. «Φτιάχνω μπιτ, αρμονίες ή μελωδίες και μετά έρχεται ο στίχος».

Advertisements

«Πιο παλιά ένιωθα κάπως μόνη μου, πλέον καθόλου. Και οι συνεργάτες μου είναι και φίλοι μου. Το νιώθω ότι είναι ομαδική δουλειά.», ανέφερε.

«Κάπως πάντα με τη μουσική ασχολούμαι. Είναι το χόμπι μου και έχει τύχει να είναι και η δουλειά μου. Η χορωδία λέγεται “κόρες” και είναι 150 γυναικείες φωνές διαφορετικές ηλικίες. Ασχολούμαι και με αυτό. Θα βγάλουμε νέο υλικό με 50 κοπέλες», είπε για τον ελεύθερό της χρόνο.

«Εγώ είχα μια συγκεκριμένα πορεία από μικρή, κατέληξα να πάω σε ένα πανεπιστήμιο, αλλά αυτό της ζωής είναι πιο δυνατό.».

«Τα πρώτα τραγούδια του άλμπουμ μου είχαν πάρει περισσότερο χρόνο τα τελευταία γεννήθηκαν πιο εύκολα», σημείωσε για τον νέο δίσκο.

 

«Έχω αφιερώσει τραγούδι σε συγκεκριμένο άνθρωπο. Η αντίδραση ήταν χαράς.», αποκάλυψε κι ύστερα μίλησε για το τραγούδι και το βίντεο κλιπ «Πάλι», που γυρίστηκε στη Μαυροθάλασσα Σερρών κι έχει αποσπάσει θετικές κριτικές.

«Οποιοσδήποτε άνθρωπος κυνηγά το όνειρό του μπορεί να είναι έμπνευση», είπε η μουσικός και μίλησε για την καταγωγή της που την έκανε να νιώθει ανασφάλεια μα τώρα έγινε το «όπλο» της. «Όταν είμαστε μικροί και δεν έχουμε γνωρίσει τον εαυτό μας… να νιώθουν όλα τα παιδιά δυνατοί.»

«Έχω ακούσει σχόλια για την καταγωγή μου όταν ήμουν μικρή. Όταν είμαστε μικροί στεναχωριόμαστε χωρίς να καταλαβαίνουμε και να δίνουμε βαρύτητα στα πράγματα. Ίσα ίσα που αυτή η ιδιαιτερότητα για την οποία μπορεί να ντρεπόμουν, τώρα είναι η δύναμή μου. Τότε όμως στεναχωριόμουν και ένιωθα και ανασφάλεια γιατί όταν δεν μοιάζουμε με τους γύρω μας σε κάτι, νιώθουμε ότι δεν θα είμαστε αποδεκτοί, δεν θα μας αγαπάνε», είπε αρχικά η Μαρίνα Σάττι.

Advertisements

Η Μαρίνα Σάττι πρόσθεσε στη συνέχεια: «Θυμάμαι κάποια στιγμή που φορούσα και σιδεράκια ή που φορούσα γυαλιά και ντρεπόμουν γι’ αυτό που μπορεί να μου έλεγαν κάτι και να με πείραζε. Το λέω και για όλα αυτά τα παιδιά που μπορεί να ακούνε κάποια πράγματα και να στεναχωριούνται ή να τους ρίχνει, νομίζω έχει να κάνει και πώς νιώθουν οι ίδιοι με αυτό, να νιώθουν δυνατοί».

 

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα