Μην χασετε

Κώστας Τσουρός: «Ημουν στο κρεβάτι και δεν μπορούσα να σηκωθώ. Η μητέρα μου με παρότρυνε να πάω σε ψυχίατρο»

Στο Πρωινό βρέθηκε ο Κώστας Τσουρός και μίλησε για τις κρίσεις πανικού, που τον είχαν ταλαιπωρήσει για ένα μεγάλο διάστημα και τον τρόπο που τις αντιμετώπισε. Μίλησε επίσης και για τις σχέσεις που έχει πλέον με τον πατέρα του.

 

«Εκανα θεραπεία για τις κρίσεις πανικού. Οι τρεις ήταν πολύ χοντρές περιπτώσεις. Στην πιο σοβαρή ήμουν στο κρεβάτι και δεν μπορούσα να σηκωθώ. Το μυαλό μου τραγουδούσε τότε. Ήταν Δεκαπενταύγουστος κι ήμουν στον στρατό τότε. Η μητέρα μου με παρότρυνε να πάω σε ψυχίατρο γιατί είχε ανησυχήσει κι αν δεν πήγαινα, δεν θα μπορούσα να συνέλθω. Έκανα ψυχοθεραπεία για τέσσερα χρόνια και χάπια για δύο χρόνια και μετά σταδιακά άρχισα να τα κόβω».

«Eξαρτάται και πόσο συνεπής είσαι για να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Αυτό σε χτυπά, όταν είσαι ήρεμος γιατί το έχεις μέσα σου. Πλέον ξέρω πως να το αντιμετωπίσω, όταν αρχίζει και φαίνεται ότι θα συμβεί. Το αναγνωρίζω όταν έρχεται και πλέον λέω ότι είναι το κλασικό που σου συμβαίνει και τελείωσε. Είναι κυρίως στο μυαλό αλλά θέλει διαδικασία για να το ελέγξεις».

Advertisements

 

«Στην ψυχοθεραπεία είδα ότι έχει να κάνει με την παιδική μου ηλικία και με τον πατέρα μου, αλλά δεν θέλω να τα λέω, γιατί οι σχέσεις μας έχουν αποκατασταθεί και στενοχωριέται. Μου έχει κάνει παράπονα. Όλο αυτό λύθηκε όταν κάθισα απέναντι στον πατέρα μου και του είπα ξεκάθαρα αυτά που ένιωθα. Σοκαρίστηκε, δεν είχε καταλάβει. Δεν φταίει γιατί ο καθένας το βλέπει από τις δικές του προσλαμβάνουσες. Λύγισε. όταν άκουσε όσα είχα να του πω. Ήταν ναυτικός στα καράβια και δεν μπορούσαμε να αναπτύξουμε την σχέση που έπρεπε. Δεν είμαι ο μόνος που το έχω περάσει. Έλαβα πολλά μηνύματα».

 

 

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα