Ποιος δεν αγαπά μια κούπα ζεστή σοκολάτα;! Η εποχή είναι ιδανική για ένα τέτοιο ρόφημα, που μπορεί να πάρει τη θέση ενός γλυκού, και να γίνει η συντροφιά σου τις χαλαρές στιγμές μπροστά στο τζάκι. Οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις ένα ρόφημα με γεύση είναι πολλοί και μοναδικοί. Εμείς σου βρήκαμε 4 συναρπαστικές συνταγές:
1- Σοκολάτα κανέλα:
Υλικά
1 κ.σ. κακάο (σκόνη)
1 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ + 3/4 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά (ή γάλα καρύδας)
marshmallows (ζαχαρωτά)
Εκτέλεση: Στην αγαπημένη σας κούπα, προσθέστε το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και δυο κουταλιές γάλα. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ζεστάνετε το υπόλοιπο γάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιάσει τη θερμοκρασία που θέλετε. Ρίξτε το στην κούπα με το μείγμα και ανακατέψτε το καλά. Γαρνίρετε με κανέλα και ζαχαρωτά.
2- Πικάντικη σοκολάτα μόκα:
Υλικά
1-1/2 κούπα γάλα
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. κόκκοι στιγμιαίου καφέ
1/2 κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/8 κ.γ. αλάτι
Γαρνιτούρες: Σαντιγί, ζαχαρωτά, chips σοκολάτα, σιρόπι σοκολάτας, σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά (εκτός από τις γαρνιτούρες) σ’ ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε. Ανακατεύετε για 2 με 3 λεπτά. Σερβίρετε σε κούπες και γαρνίρετε είτε με όλες τις γαρνιτούρες ή με κάποιες.
3- Σοκολάτα με γεύση μέντα:
Υλικά
1/4 κούπα κρέμα
1 κ.σ. ζάχαρη
1 1/4 κούπα γάλα
1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.σ. κακάο
1/4 κούπα chips σοκολάτας
1 κ.γ. εκχύλισμα μέντας
Toppings: ζαχαρωτά
Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνετε την κρέμα, τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα αφήνετε να βράσουν. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κακάο, τα τρίμματα σοκολάτας και το εκχύλισμα της μέντας. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει καλά το μείγμα. Σερβίρετε σε κούπες και γαρνίρετε με ζαχαρωτά.
4- Σοκολάτα με φυστικοβούτυρο:
- Υλικά
- 1/4 κούπα ζάχαρη
- 1/4 κούπα κακάο
- 1/4 κούπα νερό
- 3 κούπες γάλα
- 3-4 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 85 γρ. σοκολάτα τριμμένη
Εκτέλεση: Σ’ ένα κατσαρολάκι χτυπήστε τη ζάχαρη με το κακάο και το νερό μέχρι να μαλακώσουν και μετά χτυπήστε και το γάλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνεται μέχρι που να αχνίσει. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το φυστικοβούτυρο και τα τρίμματα της σοκολάτας. Αφήστε το να ηρεμήσει για λίγα λεπτά και μετά χτυπήστε μέχρι να αφρίσει. Γαρνίρετε με ζαχαρωτά.