Μην χασετε

Η εξομολόγηση της Δόμνας Μιχαηλίδου: «Από πολλή μικρή ηλικία νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη»

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσων, Δόμνα Μιχαηλίδου το πρωί της Παρασκευής στον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη. Μέσα σε όλα, αναφέρθηκε στο νέο καθεστώς υιοθεσιών και την προσωπική της ιστορία γύρω από το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του MEGA πως «αυτό που διασφαλίσαμε είναι ότι εντός ενός έτους πλέον οι διαδικασίες της υιοθεσίας και της αναδοχής ολοκληρώνονται και επίσης με απόλυτη διαφάνεια».

«Μια μονογονεϊκή οικογένεια μπορεί εξίσου να υιοθετήσει ή να γίνει ανάδοχη ένα παιδί όπως σε ένα ζευγάρι. Ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια μπορούν να κάνουν αναδοχή και όχι υιοθεσία εάν έχουν σύμφωνο συμβίωσης» πρόσθεσε, επίσης, η Δόμνα Μιχαηλίδου. «Υιοθεσία γίνεται μόνο με γάμο».

«Είμαι μοναχοκόρη και μου έλειπε πάρα πολύ μια αδελφή ή ένας αδελφός. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είμαι μοναχοπαίδι. Το είχα ζητήσει και στους γονείς μου και στη γιαγιά μου, όταν ήμουν μικρή, να έχω ένα αδελφάκι. Αφού κατάλαβα ότι το αδελφάκι δεν πιάνει, ζήτησα ένα σκυλάκι , ούτε εκείνο έπιασε οπότε αποφάσισα ότι θα είμαι μοναχοπαίδι. Επίσης, μπορώ να πω πως από πολλή μικρή ηλικία, νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη. Είχα έναν συμμαθητή στο δημοτικό ο οποίος μου είχε πει, «Δόμνα είσαι υιοθετημένη» και το είχα πιστέψει. Οι γονείς μου ήταν μαζί 18 χρόνια πριν με κάνουν οπότε, λέω, δεν θα μπορούσαν να κάνουν ένα παιδί άρα υιοθέτησαν αλλά ήμουν πλήρως εντάξει με αυτό. Έλεγα πως αυτοί είναι οι γονείς μου, με αγαπάνε πάρα πολύ και το είχα πιστέψει» παραδέχθηκε με ειλικρίνεια η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Advertisements

Επίσης, συμπλήρωσε πως «κάποια στιγμή,είχα ζητήσει από τη μητέρα μου το πιστοποιητικό γεννήσεως ως εργασία για το σχολείο, δεν μου το είχε δώσει ποτέ οπότε αυτό λειτούργησε σαν πειστήριο για εμένα. Ήταν ένας από τους λόγους ίσως που και εγώ, με αυτή την ιστορία της υιοθεσίας βγαίνω ανοιχτά και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να μιλούν ανοιχτά για αυτή».

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα