Μην χασετε

Εκλέρ με τραγανή επικάλυψη και κρέμα σοκολάτας: Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για όλες τι περιστάσεις

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ! Γεμίστε τα με σοκολάτα και δεν θα μείνει ούτε ένα!

Συστατικά

Για την κρέμα κακάο

  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 500 γρ. γάλα, 3,5%
  • 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 75 γρ. κακάο
  • 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. νερό
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αβγά, μεγάλα
  • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

Για την επικάλυψη

Advertisements
  • 250 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο (προαιρετικά)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την κρέμα κακάο

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα 400 γρ. γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τα 100 γρ. γάλα τα προσθέτουμε στο μπολ με το κορν φλάουρ.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και όταν το μείγμα πάρει βράση προσθέτουμε το κορν φλάουρ που έχουμε αραιώσει με γάλα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μεταφέρουμε την κρέμα κακάο σε ένα μπολ.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνειά της ώστε να μην κάνει κρούστα. Τη βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, αλάτι και μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  • Μόλις το μείγμα πάρει βράση και λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει και να δημιουργηθεί μία σφιχτή ζύμη.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά για να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
  • Ανακατεύουμε στο μίξερ και όταν η ζύμη δέσει τη μεταφέρουμε σε ενα κορνέ.
  • Στρώνουμε σε δύο ταψιά από μία λαδόκολλα και με το κορνέ σχηματίζουμε τα εκλέρ.
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο με τον αραιωμένο κρόκο αυγού και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τη συναρμολόγηση

  • Κάνουμε δύο τρύπες από την κάτω πλευρά των εκλέρ με ένα μαχαίρι και γεμίζουμε τη ζύμη με την κρέμα κακάο.
  • Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και φιλέ αμυγδάλου.


Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα