Μην χασετε

Δείτε πως θα κάνετε την πιο νόστιμη Βασιλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Η Βασιλόπιτα είναι παράδοση! Μαζί με τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες, είναι διάφοροι λόγοι για τους οποίους χαιρόμαστε που έρχονται γιορτές. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει για την Πρωτοχρονιά το κέικ που θα σας μείνει αξέχαστο. Μια συνταγή που όλοι αναζητούν…

Συστατικά

  • 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 7 γρ. μαχλέπι
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ξύσμα, από 1-2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  • 4 αβγά, θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ. γάλα, 3,5%
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα με μία σπάτουλα ή με μαρίζ, συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπλέντερ-μούλτι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το μοσχοκάρυδο, 2 κ.σ. από το αλεύρι μας και χτυπάμε πολύ καλά. (Αν χρησιμοποιήσουμε βανιλίνες, και όχι εκχύλισμα, τις προσθέτουμε στο μούλτι)
  • Όταν το μείγμα μας γίνει σκόνη το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο.
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο και το γάλα ανακατεύοντας ελάχιστα με μία μαρίζ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 400 γρ. αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στον κάδο ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.
  • Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 25 εκ.
  • Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.
  • Πριν το ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί!!!
  • Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

zappit.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα