Βαρεθήκατε να φτιάχνετε σάντουιτς με γαλοπούλα και τυρί. Έχετε κουραστεί να ακούτε συνεχώς τους ίδιους και τους ίδιους συνδυασμούς. Και εγώ το ίδιο και για αυτό μόλις βρήκα την παρακάτω συνταγή, ούρλιαξα από χαρά (ναι με άκουσαν και τα κορίτσια στο διπλανό γραφείο), αλλά δεν πίστευα στα νόστιμα συστατικά που διάβαζα.
Διαβάστε, λοιπόν, τη συνταγή παρακάτω και θα καταλάβετε που οφείλετε ο όλος ενθουσιασμός. Αν περιμένετε φίλους για ταινία ή οργανώνετε κάποια βραδιά στο μπαλκόνι με μπύρες και κους κους, μη διστάσετε να τους εκπλήξετε με αυτό το σάντουιτς.
Υλικά:
Σάλτσα μπάρμπεκιου
– 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
– 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
– 1 κ.γ πιπέρι
– 1 κ.γ πάπρικα
– 1 κ.γ κύμινο
– 2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
– 1/4 φλιτζάνι νερό
Μανιτάρια (προετοιμασία)
– 10 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
– Ελαιόλαδο
Topping φέτας
– 1 χούφτα φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
– 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– 1/3 φλιτζάνι φέτα
– 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
– 1 κ.σ ελαιόλαδο
– 2 κ.γ ξύδι
– Αλάτι και πιπέρι
Επίσης
– 5 ψωμάκια pretzel ή κάποιο άλλο της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
1. Ξεκινήστε να σοτάρετε τα μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) σε ένα τηγάνι, έχοντας ρίξει μέσα λίγο ελαιόλαδο. Βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορείτε να τα απλώσετε και να ροδίσουν καλά.
2. Μόλις τα μανιτάρια σας είναι ωραία και τραγανά, προσθέστε την πάπρικα και το κύμινο και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και μοσχοβολήσουν (φροντίστε να μην τα κάψετε όμως). Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα μπάρμπεκιου, ανακατέψτε πολύ καλά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε τα από τη φωτιά.
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά που έχετε για το topping της φέτας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Ζεστάνετε τα ψωμάκια σας και απλώστε λίγη μαγιονέζα πάνω τους. Έπειτα μοιράστε το μείγμα με τα μανιτάρια και τη σάλτσα μπάρμπεκιου σε ίση ποσότητα στο εσωτερικό τους και προσθέστε στο τέλος τη φέτα.