Μην χασετε

Αυτά είναι τα πιο νόστιμα μίνι κις λορέν με κολοκυθάκια, τυρί και ζαμπόν

Ένα φαγητό που αρέσει και στους πιο απαιτητικούς.

ταν θέλουμε πίτσα αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο τότε η παρακάτω συνταγή είναι η καλύτερη επιλογή. Με γέμιση που κάθε φορά αλλάζει ανάλογα με τη διάθεση και τα υλικά, αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα ορεκτικά.

Υλικά

  • 2 κολοκυθάκια
  • 100 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 100 γραμμάρια έμμενταλ
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Advertisements

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι λάδι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη παρμεζάνα  και αλατιποερώνουμε. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 6 κύκλους. Παίρνουμε ειδικά καλούπια και βάζουμε στο κάτω μέρος τις σφολιάτες, μετά το ζαμπόν, το έμενταλ και τελειώνουμε με τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε 2 κουταλιές του μείγματος της κρέμας και των αυγών σε κάθε καλούπι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 ° για 15 λεπτά.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα