Θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα βαζάκια από μαρμελάδες και άλλα τρόφιμα, για αποθήκευση ή διακόσμηση, αλλά σας ενοχλεί αυτό το επίμονο υπόλειμμα ετικέτας που όσο νερό και να του ρίξεις επιμένει να μην φεύγει; Υπάρχει ένας αποτελεσματικός τρόπος να ξεκολλήσετε τις ετικέτες, χωρίς να μείνει κανένα ίχνος από την κόλλα.
Δείτε πώς θα το κάνετε, βήμα-βήμα:
Τι θα χρειαστείτε
Το βαζάκι που θέλετε να χρησιμοποιήσετε
Λίγη μαγειρική σόδα
Λάδι
Ένα μικρό μπολ
Ένα πινέλο μαγειρικής
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Πρώτα, ξεκολλήστε κανονικά την ετικέτα και μην ασχοληθείτε με τα ενοχλητικά υπολείμματα κόλλας ή χαρτιού πάνω στο βάζο.
Βήμα 2ο
Φτιάξτε μία πάστα από μαγειρική σόδα και λίγο λάδι –ρίξτε λάδι στο μπολ με τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρευστο.
Βήμα 3ο
Αλείψτε το βαζάκι με μια παχιά στρώση του μίγματος χρησιμοποιώντας ένα πινέλο μαγειρικής, δίνοντας έμφαση στα σημεία με την επίμονη κόλλα.
Βήμα 4ο
Αφήστε το μίγμα να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε με χαρτί κουζίνας την πάστα απ’ το βαζάκι και δείτε την κόλλα να αφαιρείται πανεύκολα.
Πλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι το βάζο και είναι έτοιμο για χρήση!
Μερικά έξτρα tips για… επίμονες ετικέτες
-Χρησιμοποιήστε ασετόν για τα νύχια, τρίβοντας το με λίγο βαμβάκι πάνω στην ετικέτα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μυρωδιά ξεπλένοντας καλά με ζεστό νερό και βάζοντας λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου στο βάζο.
-Έμπειρες νοικοκυρές ορκίζονται ότι η κόλλα από ετικέτες σε βάζα και τάπερ, ξεκολλάει αν χρησιμοποιήσετε αντί για πάστα λίγο… φυστικοβούτυρο! Τρίψτε το πάνω στο βάζο, αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά, ξεπλύνετε και το βάζο είναι έτοιμο και αστραφτερό για χρήση!
-Δοκιμάστε να αφαιρέσετε ετικέτες αφήνοντας το βάζο να μουλιάσει για μια νύχτα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων.