Μην χασετε

Πώς να οργανώσεις το σπίτι σου το 2019, σύμφωνα με την guru της οργάνωσης

Αν το όνομα Marie Kondo δεν σου λέει κάτι, ήρθε η ώρα να το μάθεις!

Advertisements

Με τoν ερχομό κάθε νέας χρονιάς, έρχεται η ανάγκη για περισσότερη οργάνωση και αρμονία μέσα στον προσωπικό μας χώρο. Εάν αυτός ο τομέας είναι κάτι που σε ενδιαφέρει, τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις ακούσει για την guru της οργάνωσης, Marie Kondo. Το άκρως επιτυχημένο της βιβλίο, The Magic of Tidying Up, που κυκλοφόρησε το 2014, ώθησε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βγάλουν από τα σπίτια τους την ακαταστασία και να προχωρήσουν σε μια πιο προσεγμένη ζωή. Η πολυσυζητημένη μέθοδος KonMari προτείνει να πετάμε ή να δίνουμε όσα αντικείμενα δεν μας προκαλούν χαρά.

 

Η Kondo μοιράζεται τις κορυφαίες συμβουλές της σχετικά με την οργάνωση για το 2019:

– Σε ό,τι αφορά την οργάνωση για το 2019, το νούμερο ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να φανταστείς το είδος ζωής που θέλεις να έχεις, έτσι ώστε να έχεις μια σαφή ιδέα και ένα όραμα. Εάν έχεις έναν σαφή στόχο, τότε το κίνητρο που έρχεται με την εφαρμογή της μεθόδου KonMari αλλάζει, επειδή έχεις μια ιδέα για το πού θέλεις να είσαι και τι θέλεις να πετύχεις.

-Μόλις έχεις ξεκάθαρο το όραμά σου, παρατήρησε τα υπάρχοντα σου και τι σημαίνουν αυτά για εσένα. Μπορείς να ξεκινήσεις με τα ρούχα. Συγκέντρωσε τα σε ένα χώρο και πάρε κάθε κομμάτι στα χέρια σου για να σκεφτείς αν και πώς ταιριάζει με τους στόχους σου για το 2019.

-Εάν έχεις πάρα πολλά πράγματα και σε αγχώνουν, κάθε φορά που θέλεις να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα, ξεκίνα με μια συγκεκριμένη κατηγορία. Μπορείς για παράδειγμα να αφιερώσεις μια μέρα μόνο στις μπλούζες και τα παντέλόνια.

-Στους μικρούς χώρους, είναι καλύτερο να βάλεις μαζί όλα τα αντικείμενα που είναι παρόμοια. Και αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ένα συρτάρι, τοποθέτησε τα αντικείμενα κάθετα για να έχεις περισσότερο χώρο.

-Αν θέλεις να ασχοληθείς με τα σημεία υψηλής κίνησης όπως οι διάδρομοι, η κουζίνα και τα μπάνια, σκέψου την κατάσταση που θα σου επιτρέψει να επαναφέρεις τα πράγματα με το σωστό τρόπο. Για παράδειγμα, στο μπάνιο, δεν θα έβαζες αντικείμενα γύρω από τον νεροχύτη, γιατί αν βραχούν, δεν θα σε έκανε χαρούμενη. Προσπάθησε να κρατήσεις την περιοχή τακτοποιημένη, γιατί θα είναι πιο εύκολο να καθαριστεί. Στα υπνοδωμάτια, το κρεβάτι είναι πάντα το επίκεντρο. Μπες στη συνήθεια να στρώνεις το κρεβάτι σου μόλις ξυπνάς, γιατί αν δεν το κάνεις δε θα αισθάνεσαι πως η κρεβατοκάμαρά σου ειναι οργανωμένη. Οι κουζίνες τείνουν να συγκεντρώνουν μικροσκοπικά πράγματα που καταλαμβάνουν χώρο και δεν ταιριάζουν μαζί. Προσπάθησε να κρατήσεις τα αντικείμενα κατηγοριοποιημένα στα συρτάρια.

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα