Έχεις ακουστά το sugaring ή αλλιώς την αποτρίχωση με… ζάχαρη;
Πιθανότατα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούς ή διαβάζεις γι’ αυτή μιας και ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσε σωτήρια λύση για μεγάλη μερίδα γυναικών.
Πρόκειται για μία οικονομική και εύκολη μέθοδο για να αποκτήσεις λεία και απαλά πόδια, χωρίς το άγχος ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι τρίχες θα κάνουν ξανά την εμφάνισή τους.
Το γεγονός πως –σε αντίθεση με το ξυράφι- η πάστα αυτή τις αφαιρεί από τη ρίζα, μπορεί να κάνει να μείνεις ήσυχη για τουλάχιστον 4 εβδομάδες.
Κολλάς – ξεκολλάς και… ξένοιασες!
Έτοιμη να την ετοιμάσεις;
Τι θα χρειαστείς
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- ¼ φλιτζ. νερό
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κ. σ. μέλι
Πώς να την ετοιμάσεις
Λιώνουμε τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το μέλι και τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το μείγμα μας είναι έτοιμο μόλις «καστανίσει» και αποκτήσει κέρινη υφή.
Tip: Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε όλο μεμιάς, ό,τι μείνει το αφήνουμε να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο βάζο που σφραγίζει, για μελλοντική χρήση. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε είναι να το ζεστάνουμε λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων.