Τα 10 πασπαρτού υλικά μαγειρικής
Υπάρχουν κάποια συστατικά και υλικά που εάν απουσιάζουν απλώς δεν μπορεί να είναι μια συνταγή ολοκληρωμένη. Για αυτό ας δούμε τι πρέπει να φροντίζουμε να υπάρχει πάντα στα ντουλάπια της κουζίνας μας, ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες γαστριμαργικές εκπλήξεις.
Λάδια: Με πρώτο και καλύτερο το ελαιόλαδο και εν συνεχεία κάποιο φυτικό λάδι για το τηγάνισμα ή σησαμέλαιο εάν κάνετε συχνά ασιατικές συνταγές.
Σάλτσες: Η σόγια, η μουστάρδα και η Worcestershire sauce μπορούν να νοστιμίσουν τα περισσότερα φαγητά.
Μαγειρικοί κύβοι στιγμής: Αλατίζουν και νοστιμίζουν κάθε φαγητό.
Μπαχαρικά: Ποτέ δεν μπορείτε να έχετε αρκετά από αυτά. Πειραματιστείτε και δείτε τις γεύσεις των φαγητών σας να μεταμορφώνονται. Τα πλέον απαραίτητα μετά το πιπέρι και το αλάτι είναι η ρίγανη, το θυμάρι, ο μαϊντανός, η κανέλα, το μπαχάρι, ο βασιλικός, το κύμινο και το μοσχοκάρυδο.
Αλεύρι: Απαραίτητο για την ζαχαροπλαστική, για το πανάρισμα του κρέατος και του ψαριού αλλά και για να δένουν οι σάλτσες.
Ζάχαρη: Επίσης ένα υλικό που μπαίνει εκτός από τον καφέ και τα γλυκά σας, ως βοηθητικό και στα κοκκινιστά φαγητά σας.
Ξύδι: Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε ξύδια, φροντίστε να έχετε ένα λευκό και ένα μπαλσάμικο για τις σαλάτες σας.
Ξηρή μαγιά: Βλέποντάς την μπορεί να σας εμπνεύσει να φτιάξετε το πρώτο σας ψωμί, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη!
Και τέλος
Μαγειρική σόδα και baking powder: Κατάλληλα και πολύ χρήσιμα για τις ζύμες και τα γλυκά σας, αλλά και ως ενισχυτικά στο αλεύρι σας όταν δεν έχετε αυτό που φουσκώνει μόνο του.