Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας αποκαλύπτει το δικό της μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια.
Δεν μπορείτε να σκεφτείτε ποιο είναι; Το ξίδι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Προσθέστε ξίδι στα μπιφτέκια σας και η σύστασή τους θα αλλάξει με τη μία.
Υλικά
Για τα μπιφτέκια
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες φούρνου
- 8 πατάτες
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 λεμόνια (χυμός)
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Advertisements
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
- Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
- Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού.
- Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
- Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια
- Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.
- Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά.
- Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό.
- Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.
Οι οδηγίες ψησίματος είναι για θερμοκρασία φούρνου στις αντιστάσεις. Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε την θερμοκρασία κατά 20 βαθμούς και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10′-15′.
Advertisements
Advertisements