Μην χασετε

5 υπέροχες ιδέες για minimal καθημερινές εμφανίσεις

Ο μινιμαλισμός καταλαμβάνει μια πολύ σημαντική θέση όχι μόνο στην ντουλάπα μας αλλά και σε ολόκληρη την καθημερινή μας ζωή.

Advertisements

Η απλότητα είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι αναζητούν στον τρόπο ζωής τους, ειδικά τους τελευταίους μήνες, η ζωή μας έχει αλλάξει πολύ και είμαστε αντιμέτωποι με νέα πράγματα. Μιλώντας για μόδα, όταν μιλάμε για μινιμαλιστική αισθητική, μιλάμε για την απλότητα, την ηρεμία και την αρμονία του «ήσυχου» συνδυασμού χρωμάτων.

Στην πραγματικότητα, τις τελευταίες σεζόν, έχουμε δει όλο και περισσότερους ανθρώπους της μόδας να βάζουν το προσωπικό τους στυλ σε αυτήν την κατηγορία. Επιλέγοντας τους ουδέτερους τόνους και τα απλά και διαχρονικά αντικείμενα στην γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας, οι ειδικοί μας δείχνουν συνέχεια ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε φασαρία για να τραβήξουμε την προσοχή.

 

Δείτε παρακάτω 5 υπέροχες ιδέες για minimal καθημερινές εμφανίσεις.

Total black

Το μαύρο είναι αδιαμφισβήτητα το πιο chic και κλασικό χρώμα. Το υπέροχο μ’ αυτό είναι ότι δεν υπάρχει εποχή ή περίσταση που να μην μπορεί να σταθεί ή να ταιριάζει λιγότερο. Στην κατηγορία των colour trends μία από τις μεγαλύτερες τάσεις για τη φετινή σεζόν, όπως και για την προηγούμενη, είναι το total black κι εμείς δε χάνουμε ευκαιρία για να το δημιουργούμε.

>

Μπορεί ένα μαύρο σύνολο να είναι πιο εύκολο από κάποια άλλα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται προσοχή. Μεγάλο μυστικό είναι να κινηθείτε σε κοντινούς τόνους του μαύρου. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα βασιστείτε μόνο σε μαύρα στοιχεία head to toe, χωρίς καμία άλλη χρωματική «παρεμβολή».Plus, μπορεί να νομίζουμε ότι το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Διατηρήστε λοιπόν τους ίδιους τόνους σε ολόκληρη την εικόνα σας.

 

Advertisements

Earth tones

Παραμένοντας στην κατηγορία των αποχρώσεων, οι υποστηρικτές του μινιμαλισμού χρησιμοποιούν πάρα πολύ συχνά τις γήινες. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως παρόλο που τα έντονα χρώματα έχουν κερδίσει κάθε στοίχημα της φετινής σεζόν τα neutrals δε θα είναι ποτέ out of fashion.

Αν δε θέλετε να δημιουργήσετε ένα total earth look, μπορείτε να προσθέσετε ένα κομμάτι που θα «σπάσει» τη συνοχή, όπως ένα τζιν παντελόνι. Βασικά για αυτήν τη δημιουργία είναι το μπεζ και οι τόνοι του, όπως το καμηλό, της άμμου και οι αποχρώσεις του καφέ. Το λευκό ταιριάζει παντού. Βρείτε τα σχέδια που σας αρέσουν και πειραματιστείτε asap.

 

Suit it up

Εμείς, σίγουρα δε μπορούμε να τους αντισταθούμε, καθώς πιστεύουμε ότι προσθέσει μια καταπληκτική και tailored αισθητική στην εικόνα μας. Σε περίπτωση που είναι οι πρώτες φορές που έρχεστε σε επαφή με τη μινιμαλιστική αισθητική καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με εύκολους συνδυασμούς, τόσο στις αποχρώσεις όσο και στα items των looks σας.

Το κοστούμι είναι ένας τρόπος για να αρχίσετε βήμα βήμα. Για να κάνετε όμως τη διαφορά και να ανεβάσετε τον πήχη λίγο πιο ψηλά, αφήστε στην άκρη τα κλασικά λευκά και μαύρα, και προτιμήστε αποχρώσεις, όπως αυτές του ιβουάρ. Προσθέστε ένα black top, button up shirt αλλά ακόμα κι ένα εκκεντρικό blazer και είστε έτοιμες μ’ ένα υπέροχο και μοντέρνο σύνολο.

 

Advertisements

Statement items

Φυσικά και το minimal style ακολουθεί τις τάσεις, απλά με πιο «ήρεμο» τρόπο. Τα δερμάτινα κομμάτια μας έχουν αποδείξει τη δημοφιλία τους με τον καλύτερο τρόπο τις τελευταίες χρονιές.

 

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μία μίνιμαλ εμφάνιση, επενδύστε σ’ ένα leather κομμάτι, το οποίο θα λειτουργήσει σαν key-item της γκαρνταρόμπας σας και θα μπορεί να σταθεί σε πλήθος περιστάσεων. Ένα δερμάτινο φόρεμα είναι αυτό που χρειάζεστε. Αν επιθυμείτε να πάτε το σύνολό σας ένα βήμα παρακάτω, δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε το total leather.

 

The denims

Όπως γνωρίζετε αλλά αναφέραμε και παραπάνω, το minimal style βασίζεται σε διαχρονικά κομμάτια. Δεν υπάρχει λοιπόν κάτι πιο κλασικό από ένα τζιν παντελόνι.

Προσαρμόζεται πάντα στη εποχή και τις ανάγκες τις αλλά παραμένει all time classic. Γι’ αυτό αν επιθυμείτε να στρέψετε την προσοχή σας στον μινιμαλισμό, τότε σίγουρα θα πρέπει να έχετε μεγάλη ποικιλία από denim pants. Στη συγκεκριμένη περίοδο ταιριάζει μοναδικά με cardigans, all day long.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα