Όσον αφορά τα βακτήρια, είναι λογικό να πηγαίνει το μυαλό μας σε αντικείμενα όπως το καπάκι της τουαλέτας. Να όμως που υπάρχουν άλλα αντικείμενα, πιο επικίνδυνα για την υγεία μας και μάλιστα κάποιο από αυτά το μεταφέρουμε μαζί μας καθημερινά. Φυσικά μιλάμε για το κινητό τηλέφωνο!
Για ποιο λόγο είναι το κινητό τηλέφωνο τόσο βρώμικο;
Το πρόσωπό μας είναι έστω και λίγο λιπαρό. Όταν μιλάμε στο τηλέφωνο και ακουμπάμε τη συσκευή στο αυτί, τότε η λιπαρότητα μεταφέρεται στην οθόνη μαζί με τις ακαθαρσίες που κρύβονται μέσα της.
Η λιπαρότητα είναι μαγνήτης για άλλες ακαθαρσίες που αιωρούνται στον αέρα. Σκόνη και αντισώματα επικάθονται στην οθόνη και δεσμεύονται στο λιπαρό στρώμα.
Ακόμα και να καθαρίσουμε με το χέρι μας την οθόνη, πάλι αφήνουμε μικρόβια που υπάρχουν στην παλάμη μας. Εξάλλου σε επόμενη χρήση, πάλι θα γεμίσει λιπαρότητα.
Οι σχισμές ανάμεσα στα κουμπιά ή σχισμή του ακουστικού είναι χώροι συγκέντρωσης βακτηρίων και μικροβίων. Μέρη δύσκολα να καθαριστούν σε τακτική βάση, αφού χρειάζεται κάτι αιχμηρό για να καθαρίσουν.
Οι περισσότεροι αποφεύγουμε να καθαρίσουμε τη συσκευή μας, αφού φοβόμαστε μην τη χαλάσουμε. Υπάρχουν ειδικά σπρέυ καθαρισμού, αλλά και ένα υγρό πανάκι με αντισηπτικό είναι ικανό για μια στοιχειώδη καθαριότητα.
Το να δίνουμε το κινητό σε φίλους και συγγενείς για να παίξουν παιχνίδια είναι αιτία μεταφοράς των μικροβίων από τα άτομα αυτά, ή και μεταφορά των δικών μας σε αυτούς. Με αυτό τον τρόπο και χωρίς τακτική καθαριότητα του κινητού τηλεφώνου το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα έντονο.
Σε καθημερινή βάση βρίσκεται στην τσέπη μας ή στη γυναικεία τσάντα (δείτε τι θέση κατέχει στη λίστα με τα πιο βρώμικα αντικείμενα) τα οποία αποτελούν εστίες μόλυνσης και σίγουρα δεν έχουν περάσει ποτέ από το νου μας!
Καθαρίζουμε λοιπόν καθημερινά το κινητό μας τηλέφωνο όπως άλλωστε και τα ακουστικά του hands free.