5. Το αλάτι και το πιπέρι που το βάζεις; ποιά ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες και καθάρισες τις θήκες του αλατοπίπερου ή τα βαζάκια για τον καφέ και τη ζάχαρη; Κι όμως μπορεί να έχεις πιάσει το αλάτι τη στιγμή που έφτιαχνες λίγο στήθος κοτόπουλο για βραδινό. Και να το έπιασες πάλι αργότερα για να αλατίσεις τα ποπ κορν τα οποία έφαγες με τα χέρια φυσικά. Έτσι, η σαλμονέλα από το ωμό κοτόπουλο έφτασε μέχρι τα ποπ κορν σου και ξέρεις που κατέληξε!
Τι να κάνεις: αν βαριέσαι να μπεις στη διαδικασία να αδειάσεις και να γεμίσεις πάλι το περιεχόμενο από τα δεκάδες βαζάκια που διατηρείς στο σπίτι, τουλάχιστον πέρασε τα με ένα αντιβακτηριδιακό υγρό μαντιλάκι, προτού τα χρησιμοποιήσεις ξανά. Και αφού πιάσεις οτιδήποτε, πλύνε τα χέρια και έπειτα, πιάσε το βαζάκι για να προσθέσεις τη ζάχαρη ή το αλάτι στο φαγητό. Άσε που υπάρχουν και τα κουταλάκια του γλυκού γι’ αυτή τη δουλειά.