Ξεκινώντας, θα λέγαμε πως ένας οριοθετημένος χώρος εντός του σπιτιού είναι απαραίτητος για να έχει το παιδί τον δικό του χώρο και να κάνει μερικές βασικές δραστηριότητες όπως να κοιμάται, να παίζει ή να διαβάζει. Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβώς πως είναι διαρρυθμισμένο το διαμέρισμά σας, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε κάποιες ιδέες σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δώσατε.
Οι επιλογές σας είναι να εκμεταλλευτείτε τον χώρο που έχετε σε ύψος ή να «απομονώσετε» με κάποιον τρόπο μερικά τετραγωνικά του σαλονιού ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο δωμάτιο. Επειδή τα διαμερίσματα δεν έχουν συνήθως αρκετό ύψος, σας προτείνουμε τρεις πιθανές λύσεις για το πως θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε τον χώρο του σαλονιού.
Απομονώστε τον χώρο με κάποιο διαχωριστικό Μπορείτε, ανάλογα με τη διαρρύθμιση του σπιτιού σας, να απομονώσετε έναν χώρο με διαχωριστικά. Τα διαχωριστικά αυτά μπορούν να είναι από κινητά μέχρι σταθερά, δηλαδή από απλές κουρτίνες, μέχρι ολόκληρες χτιστές βιβλιοθήκες.
Χτίστε έναν διαχωριστικό τοίχο στο σαλόνι Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γυψοσανίδα για να χτίσετε έναν τοίχο κάθετα σε κάποιον τοίχο του καθιστικού σας ώστε να απομονωθεί η κουζίνα και να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος. Εάν ο νέος αυτός χώρος δεν έχει παράθυρα, μπορείτε να τοποθετήσετε στο πάνω μέρος του τοίχου φεγγίτες.
Χτίστε ένα δωμάτιο Εκμεταλλευτείτε κάποια γωνιά του καθιστικού σας και χτίστε δύο κάθετους τοίχους από γυψοσανίδα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να «χτίσετε» ένα μικρό δωμάτιο μέσα στο καθιστικό σας που θα μπορεί να φιλοξενήσει τα απαραίτητα: ένα κρεβάτι και ίσως ένα μικρό γραφείο. Για να εμπνευστείτε και να έχετε μια εικόνα, δείτε το παρακάτω βίντεο.
Tip Πριν κάνετε οτιδήποτε προσπαθήστε να σκεφτείτε την κάτοψη του σπιτιού σας. Λάβετε υπόψη όλες τις γωνιές, τις πόρτες και τα παράθυρα. Φτιάξτε τον νοητό χάρτη του σπιτιού σας και υπολογίστε τα έπιπλα που θα χρησιμοποιήσετε, καθώς και τις εισόδους – εξόδους. Να θυμάστε ότι όλα τα δωμάτια πρέπει να είναι προσβάσιμα.