Αντιδράσεις δημιούργησε η συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, και ιδιαίτερα τα όσα είπε για τη φετινή του αποχή από την τηλεόραση.
«Όταν αρχίζεις να μπλέκεις με πράγματα και καταστάσεις και ανθρώπους που είναι μακριά από τη δική σου αισθητική, τρόπο σκέψης, νοοτροπία, δεν είναι εύκολο να συνυπάρξεις και δεν είναι εύκολο να επικοινωνήσεις και να συνεργαστείς και όλα αυτά τα πράγματα. Δεν μου κάνει κάτι που είναι φτηνό, σαχλό, επιφανειακό, δεν το θέλω, δεν μ’ αρέσει. Ούτε να είμαι δημιουργός σε κάτι τέτοιο, ούτε να το παρακολουθώ.
Θεωρώ ότι η τάση για bullying και η ομοφοβία υπάρχει στην τηλεόραση και πάρα πολύ έντονα. Δεν ήθελα να είμαι στην τηλεόραση φέτος. Αισθάνομαι ότι δεν είναι ένα περιβάλλον στο οποίο μου αρέσει και πολύ να κυκλοφορώ. Γι’ αυτό είπα ότι δεν είχα κανένα λόγω να συναναστρέφομαι και να συνυπάρχω και με ανθρώπους οι οποίοι κάνουν αυτό ακριβώς.
Η τηλεόραση έχει δώσει πολύ χώρο σε ανθρώπους που έχουν αυτού του είδους τις απόψεις και αυτού του είδους τη νοοτροπία: Ότι μπορούμε να χυδαιολογήσουμε, να κουτσομπολέψουμε, να μειώσουμε και να προσβάλουμε ανθρώπους και να μην τρέχει τίποτα. Δεν θέλω να είμαι κομμάτι αυτού του πράγματος. Η μεγαλύτερη ευθύνη πέφτει στους διευθυντές προγραμμάτων. Δεν θα ήθελα να είμαι σε αυτό το τοπίο με μια καινούρια σειρά».
Αμέσως μετά την προβολή του αποσπάσματος στην εκπομπή Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα, οι συντελεστές -αποτελούν μέρος του ψυχαγωγικού προγράμματος του ΣΚΑΪ- είχαν πολλά να πουν και αρκετές αιχμές να αφήσουν…
«Θεωρώ ότι η τηλεόραση είναι ο ναός της διαφορετικότητας πια. Αν υπάρχει κάτι το οποίο η τηλεόραση έχει διαφοροποιήσει, είναι η διαφορετικότητα. Εγώ δεν καταλαβαίνω αυτό που λέει ο Γιώργος για το κουτσομπολιό, αυτό συμβαίνει παγκόσμια στην τηλεόραση«, είπε αρχικά η Κατερίνα Γκαγκάκη.
Πιο αιχμηρός ο Δημήτρης Παπανώτας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει το κανάλι της Βουλής που μπορεί να πάει. Απορώ πως πέφτει ο Γιώργος Καπουτζίδης σε αυτό το παράπτωμα, ότι ανάλογα με τα γούστα μας θέλουμε να φτιάξουμε την κάθε φόρμα στην οποία συμμετέχουμε. Δηλαδή, εγώ θα δουλεύω στην τηλεόραση, αλλά η τηλεόραση θα έρθει στα μέτρα μου, δεν θα έρθω εγώ στα μέτρα της. Μα, δεν θα αλλάξουμε την παγκόσμια τηλεόραση επειδή δεν αρέσει στον Καπουτζίδη»!
Και έφτασε η ώρα να πάρει θέση και ο Γιώργος Λιάγκας: «Έχεις το δικαίωμα να ξυπνήσεις ένα πρωί και να πεις «εγώ κάνω ένα διάλειμμα», όπως κάνει ο Γιώργος τώρα ή «δεν ξανακάνω». Δικαίωμά του είναι. Εγώ δεν πιστεύω ότι η τηλεόραση αποκλείει ανθρώπους, η τηλεόραση δίνει χώρο σε ανθρώπους. Εμένα όταν με καλούν σε έναν γάμο, δεν ζητάω από πριν τη λίστα γάμου για να δω αν θα πάω. Εγώ δέχομαι ότι μπορεί να διαφωνεί με την άποψη κάποιων της τηλεόρασης, δεν σημαίνει ότι αν κάνει αυτός μια άλλη τηλεοπτική εκπομπή, μια σειρά, ότι «μαγαρίζεται» από την άποψη του άλλου. Η διαφορετική άποψη δεν έχει χώρο σε ένα πολυπολιτισμικό κομμάτι όπως είναι η τηλεόραση»;