Μην χασετε

Πήρε φωτιά το τηγάνι; Τι πρέπει να κάνεις και τι όχι

Μάθε τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνεις εκείνη την κρίσιμη στιγμή

Είσαι στην κουζίνα και μαγειρεύεις, όμως κάτι συμβαίνει και για λίγα λεπτά απομακρύνεσαι. Μόλις επιστρέφεις, το τηγάνι με το λάδι έχει πάρει φωτιά.

Τι πρέπει να κάνεις εκείνη την κρίσιμη στιγμή;

Κλείσε την παροχή ρεύματος και βάλε πάνω στο τηγάνι ένα μεταλλικό καπάκι ώστε να σκεπάσει το σκεύος ώστε να μην τροφοδοτείται η φωτιά με οξυγόνο και να σβήσει.

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις;

Ποτέ μην ρίξεις νερό σε μια φωτιά που προκλήθηκε από λιπαρή ουσία (λάδι, βούτυρο, οποιοδήποτε λίπος), επειδή αυτό θα λειτουργήσει σαν εκρηκτικό και η λιπαρή ουσία θα πεταχτεί πυροδοτώντας το σκεύος.

Μην προσπαθήσεις να μετακινήσεις το τηγάνι γιατί η κίνηση αυτή μπορεί να συμβάλει στην διάδοση της φωτιάς.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα