Μην χασετε

Πώς να καθαρίσεις το πλυντήριο πιάτων με υλικά που έχεις πάντα στο ντουλάπι σου

Δε φαντάζεσαι πόσο βρώμικο είναι -και- ένα πλυντήριο πιάτων!

Advertisements

Παρόλο που φαίνεται χωρίς λογική, τα πλυντήρια πιάτων μπορούν να κρατήσουν αρκετή βρωμιά παρόλο που μέσα σε αυτά τρέχει συνεχώς ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Είτε πρόκειται για τις χημικές ουσίες του απορρυπαντικού πιάτων είτε για τη συσσώρευση λίπους και βρωμιάς, το πλυντήριο πιάτων μπορεί να είναι γεμάτο με υπολείμματα φαγητού, μικρόβια και οσμές.

Ενώ γνωρίζουμε ότι πρέπει να φροντίζουμε σωστά τις καφετιέρες, να καθαρίζουμε το φούρνο και τους πάγκους μας, σπάνια σκεφτόμαστε να κάνουμε το ίδιο για τις συσκευές καθαρισμού. Ευτυχώς, ο καθαρισμός του πλυντηρίου πιάτων είναι γρήγορος και εύκολος με υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου: ξύδι και μαγειρική σόδα.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλά για τις ιδιότητες του μηλόξυδου, αλλά για αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά , θα χρειαστείς λευκό ξύδι. Κάθε λίγες εβδομάδες, γέμισε ένα φλιτζάνι ή μπολ με λευκό ξύδι και τοποθέτησέ το στο πάνω ράφι του πλυντηρίου. Βάλε το άδειο πλυντήριο πιάτων να δουλέψει στο πιο ζεστό πρόγραμμα – αυτό θα επιτρέψει στο ξίδι να απορροφήσει τις οσμές και να εξαφανίσει τη λίγδα που συσσώρευεται στα τοιχώματα της συσκευής.

Το ξίδι είναι όξινο, για αυτό και είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό για την εξάλειψη των ακαθαρσιών στις περισσότερες συσκευές (μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στο πλυντήριο ρούχων). Πάρε ένα ψεκαστήρι και ψέκασε το εσωτερικό της συσκευής σου συχνά ανάμεσα στις πλύσεις για παρατεταμένη λάμψη.

Ίσως χρησιμοποιείς ήδη μαγειρική σόδα σε νερό για να αφαιρέσεις τα φυτοφάρμακα από τα φρούτα. Είναι μια ασφαλής και ήπια αλκαλική ουσία που βοηθά σε μεγάλο βαθμό στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων. Τι να κάνεις; Ρίξε (σαν να πασπαλίζεις) 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων σου και ξέπλυνε με ένα πρόγραμμα ζεστού νερού. Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία όταν η συσκευή σου έχει ιδιαίτερα επίμονους λεκέδες ή μυρωδιές.

Για επιπλέον καθάρισμα δημιούργησε «βόμβες σόδας» αναμειγνύοντας 2 φλιτζάνια μαγειρική σόδα με 3 κουταλιές της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου (γνωστό ως οξυζενέ) σε ένα μπολ μέχρι να γίνει πάστα. Ρίξε μερικές κουταλιές σε λαδόκολλα και άφησέ τις να στεγνώσουν για λίγες ώρες. Στη συνέχεια τοποθέτησε τις στο κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων και ξεκίνα έναν κύκλο πλυσίματος με ζεστό νερό αφού προηγουμένως αδειάσεις από τα πιάτα τη συσκευή. Για πιο φρέσκο άρωμα, πρόσθεσε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο μείγμα.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα