Μην χασετε

Μιχάλης Συριόπουλος: «Έκανα το σταυρό μου πριν μπω σε πρόβα, επειδή με εξευτέλιζε»

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «ΤΕΧΝΟΛόΓΙΟ» με αφορμή την απόφασή του να ιδρύσει, μέσα στην πανδημία, ένα εργαστήρι Τέχνης στην καρδιά της Αθήνας.

 

«Δεν αντέχω να είμαι άλλο στην αδράνεια. Δεν θα επιτρέψω καμία πανδημία να μου στερήσει την ευτυχία μου και τη δημιουργικότητά μου», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας γιατί προχώρησε στο τολμηρό αυτό βήμα. Στο εργαστήρι του θα διδάσκεται υποκριτική και όχι μόνο, ενώ η αρχή θα γίνει διαδικτυακά, λόγω των περιοριστικών μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού. Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα μπορεί κανείς να αντλήσει από εδώ.

Ο Μιχάλης Συριόπουλος μίλησε και για τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων στον χώρο του. «Το θέατρο δεν είναι 4-5 άνθρωποι» σημείωσε, ενώ για την περίοδο των σπουδών του, έκανε γνωστό: «Μας δίδασκαν ότι θα μας μιλούν χειρότερα οι σκηνοθέτες μας».

Advertisements

 

Ο ίδιος αποκάλυψε: «Μόλις βγήκα στη δουλειά ήταν πάρα πολύ της μόδας οι σκηνοθέτες να ξεφτιλίζουν τον ηθοποιό. Προφανώς μιμούνταν τον Κουν ή τον Βογιατζή. Δυστυχώς δεν έχουν και την αίγλη τους», ενώ έκανε γνωστό πώς πολύ πρόσφατα σε πρόβα, έκανε το σταυρό του πριν μπει, από το πώς τον εξευτέλιζε ο σκηνοθέτης…

«Φτάσαμε στο σημείο ο ηθοποιός να πληρώνεται και να φαίνεται τελευταίος. Και να εξευτελίζεται πρώτος», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας επιπλέον: «Είναι πλέον αυτονόητο, αλλά μάλλον χρειαζόταν μια Μπεκατώρου για να αλλάξει η κοινωνία μας».

Ωστόσο, αναφορικά με τις συνεχείς τοποθετήσεις συναδέλφων του γύρω από το θέμα, πρότεινε: «Να ανοίξουν τα στόματα, αλλά, παιδιά, σκεφτείτε πριν γράψετε και πριν δικάσετε…».

«Βλέπω στόματα να ανοίγουν, ανθρώπων που δεν θα έπρεπε να μιλήσουν…», είπε με νόημα.

Advertisements

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα