Ελληνας συνταξιούχος παντρεύτηκε 41χρονη αλλοδαπή με δύο παιδιά. Εκείνη, αφού φρόντισε να έρθουν στο όνομά της τα ακίνητα και τα λεφτά του, όταν αυτός αρνήθηκε να της δώσει κι άλλα, η Αλβανίδα εγκατέλειψε τη συζυγική εστία και συνήψε σχέση με Ελληνογερμανό. Ο Αρειος Πάγος διέγνωσε «βαριά αχαριστία» και την υποχρέωσε να επιστρέψει όλη την ακίνητη περιουσία που της είχε δωρίσει όταν ήταν παντρεμένοι
Ακόμη και ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Στίβεν Σπίλμπεργκ θα ήθελε να γυρίσει κινηματογραφική ταινία τη «βαριά αχαριστία» που απέδωσαν οι αρεοπαγίτες σε 41χρονη αλλοδαπή, διαζευγμένη με δύο παιδιά, καθώς αφαίμαξε όλες τις οικονομίες του Ελληνα 69χρονου συζύγου της, που δεν ήταν ακαταφρόνητες, ενώ οι εξωσυζυγικές σχέσεις που είχε με Ελληνογερμανό οδήγησαν τον Αρειο Πάγο να την υποχρεώσει να επιστρέψει ό,τι καρπώθηκε από τον γάμο της με τον Ελληνα συνταξιούχο. Σε ηλικία 67 ετών, αφού πήρε τη σύνταξή του από τη Γερμανία που είχε πάει μετανάστης και εργαζόταν ως μηχανικός, επέστρεψε σε νησί του Ιονίου Πελάγους που ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του, έτσι ώστε να μπορεί να χαρεί τα δύο παιδιά που είχε. Εκεί εκμεταλλευόταν ατομική επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων, αλλά άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό προσέλαβε 41χρονη οικιακή βοηθό από την Αλβανία η οποία ήταν διαζευγμένη και είχε αφήσει στη γείτονα δύο παιδιά.
Σύντομα δημιουργήθηκε μεταξύ τους ερωτική σχέση. Ετσι, τον Μάιο του 2001 και ενώ διένυε πλέον το 69 έτος της ηλικίας του, παντρεύτηκε «την κατά πολύ νεότερή του, ηλικίας μόλις 41 ετών» Αλβανίδα οικιακή βοηθό, όπως αναφέρουν οι αρεοπαγίτες. Δύο χρόνια μετά, το 2003, με συμβολαιογραφική πράξη τής δώρισε σπίτι 231 τ.μ. επί οικοπέδου 462 τ.μ., με μελλοντική δυνατότητα δόμησης ακόμη 184 τ.μ., ενώ ο ίδιος κράτησε εφ’ όρου ζωής την επικαρπία.
Στο συμβόλαιο περιελήφθη όρος ότι η δωρεά γίνεται από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον και από λόγους ευπρέπειας και ότι δεν θα μπορεί να ανακληθεί εκτός από τις περιπτώσεις: 1) Εγκατάλειψης συζυγικής στέγης, 2) παράλειψης φροντίδας και περιποίησης, 3) απαίτησης για παραχώρηση με δωρεά και άλλου περιουσιακού στοιχείου, 4) για τις αιτίες που αναφέρονται στα άρθρα 505 και 506 Α.Κ. και 5) σε περίπτωση διαζυγίου από υπαιτιότητα της συζύγου.
Στη συνέχεια ο Ελληνας συνταξιούχος εισήγαγε συνάλλαγμα 150.000 ευρώ από τη Γερμανία και έβγαλε οικοδομική άδεια στο όνομα της συζύγου του προκειμένου με δικά του χρήματα να ανεγείρει στο υπόλοιπο του οικοπέδου τριώροφη οικοδομή. Από εκεί και πέρα άρχισαν οι πιέσεις από την πλευρά της 41χρονης.
Ετσι, όπως σημειώνουν οι αρεοπαγίτες, «προκειμένου πάντα να την ευχαριστεί, παραχώρησε το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου για την εγκατάσταση των δύο παιδιών της από τον πρώτο γάμο της στην Αλβανία και παράλληλα την εκμετάλλευση και είσπραξη του μισθώματος από τα δύο μικρά διαμερίσματα του ισογείου», ενώ ο ίδιος συντηρούσε τα παιδιά της. Ο πρώην μετανάστης εισήγαγε από τη Γερμανία και πάλι συνάλλαγμα, αυτή τη φορά ύψους 400.000 ευρώ, ενώ πούλησε και το πατρικό του σπίτι αντί 290.000 ευρώ. Η σύζυγός του συνέχισε να του ασκεί πιέσεις για περισσότερες χρηματικές παροχές και παράλληλα «εκδήλωσε βλέψεις προς την υπόλοιπη ακίνητη περιουσία του ηλικιωμένου συζύγου της».
Οι συνεχείς πιέσεις προκαλούσαν τη δυσφορία και οργή του επαναπατρισθέντα, ενώ συνεχώς αυξάνονταν οι μεταξύ τους προστριβές. Σιγά-σιγά εκείνη άρχισε να εγκαταλείπει τη συζυγική κατοικία και να διαμένει στο διαμέρισμα που της είχε δωρίσει όπου έμεναν τα δύο παιδιά της, επιστρέφοντας ανά δεύτερη – τρίτη ημέρα στο σπίτι όπου διέμενε ο σύζυγός της. Από το 2010 εγκατέλειψε πλήρως τη συζυγική εστία και εγκαταστάθηκε μόνιμα με τα παιδιά της. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, συνέχισε τις πιέσεις για νέες οικονομικές παροχές προς εκείνη. Κάτω από το βάρος των οικονομικών πιέσεων που δεχόταν και προς συμμόρφωσή της, κάποια στιγμή ο Ελληνας συνταξιούχος την προειδοποίησε ότι θα χωρίσουν και εκείνη αμέσως τον απείλησε λέγοντάς του: «Θα δεις τι θα πάθεις αν με χωρίσεις, θα σε κανονίσουν οι Αλβανοί, θα σε βρουν σε χαντάκι». Σε έναν από τους καβγάδες τους ο 80χρονος πλέον σε ηλικία συνταξιούχος την έδιωξε από το σπίτι και εκείνη κατέθεσε σε βάρος του μήνυση για ενδοοικογενειακή βία και απειλές (τελικά η εναντίον του δίωξη έπαυσε λόγω παραγραφής). Η «βαριά αχαριστία» δεν σταματά εδώ. Τον «πίεζε να της γράψει ένα οικόπεδό του», αλλά εκείνος της έλεγε ότι δεν έχει τις 6.000 ευρώ που χρειαζόταν για τη μεταβίβαση και τότε άρχισε να εκστομίζει κατάρες λέγοντάς του ότι «όποιος και να τα πάρει, να μη ζήσει να τα χαρεί», υπονοώντας τα παιδιά του.
Μάλιστα δεν σταμάτησε μόνο εκεί, αλλά διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με άνδρα ελληνογερμανικής καταγωγής που έμενε μόνιμα στο νησί, κάτι που είχε γίνει ευρύτατα γνωστό στη μικρή κοινωνία του. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τον υπερήλικα πλέον σύζυγό της τον κάλεσαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, καθώς ο εραστής της γυναίκας του τον κατήγγειλε ότι «τον συκοφαντεί επειδή του ζήτησε να διακόψει την παράνομη ερωτική σχέση με τη γυναίκα του»!
Τελικά το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι η αλλοδαπή υπέπεσε στο «βαρύ παράπτωμα της αχαριστίας» κατά τον Αστικό Κώδικα, που δικαιολογεί την ανάκληση της δωρεάς και την επιστροφή του δωρηθέντος ακινήτου.