Ο Γρηγόρης Βαλτινός ήταν καλεσμένος της εκπομπής «Αυτός και ο άλλος» στην ΕΡΤ1.
Ο ηθοποιός που μετράει 40 χρόνια καριέρας στην τηλεόραση και το θέατρο μίλησε για τις συνέπειες που έχει υποστεί επειδή είναι αυστηρός με τον εαυτό του.
«Μου έχει κοστίσει στην υγεία μου, μια παλινδρόμηση, άγχος, στρες, stress attack. Με έχουν πάει στο νοσοκομείο από παράσταση στο διάλειμμα. Νομίζω ήταν η “Eρωτική αναρχία”. Ήταν κρίση πανικού. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Ανέβηκαν οι παλμοί. Ο γιατρός μου είπε αργότερα “απορώ πώς δεν πέθανες”» εξομολογήθηκε.
Ο ηθοποιός έκανε μια αναδρομή στην παιδική του ηλικία οπότε και μεγάλωσε με τη μητέρα του και αργότερα με τον πατριό μου.«Ντρεπόμουν, ήμουν το μόνο παιδάκι που δεν είχε εμφανιστεί ο πατέρας του» είπε. «Τον πατέρα μου τον γνώρισα όταν ήμουν 20 χρονών με τη βοήθεια του ξαδέλφου μου. Αρχίσαμε να ανταλλάσσουμε γράμματα και φωτογραφίες. Θα μπορούσα να είμαι στην Αμερική. Δεν πήγα όμως γιατί θα σκότωνε τη μητέρα μου.Ήρθε εκείνος στην Ελλάδα και τον γνώρισα. Ήμουν αρκετά ψύχραιμος».
«Έπαιρνα 15.000 ευρώ και μόλις βγήκαν οι βιντεοκασέτες μου δώσαν 2 εκατομμύρια. Ποιος δεν θα το έκανε; Δεν τα πήρα. Φοβήθηκα πάρα πολύ ότι θα ήταν η καταστροφή μου» είπε.
«Η Αλίκη είχε μια μοναδικότητα, είχε αυτό που ζήταγε ο Έλληνας μεταπολεμικά. Έχει ένα εξαιρετικό ταλέντο ειδικά στις πρώτες της ταινίες, πριν ακόμα αποκτήσει μια περσόνα που ούτε ο κόσμος ήθελε να την αλλάξει».
Ο ηθοποιός μίλησε και για την «Ανατομία ενός εγκλήματος» με την οποία τον ταύτισε το κοινό παρά το γεγονός ότι είχε πολύ μικρό ρόλο. «Το χρωστάω αυτό στον Πάνο Κοκκινόπουλο. Με καθιέρωσε και ως αφηγητή».
Όπως είπε θα ξαναέκανε τον ρόλο αν γινόταν ριμέικ της σειράς.
Ο ρόλος που αρνήθηκε όμως ήταν του Μαρκορά στους «Δύο ξένους». «Δεν μου έκατσε. Φοβάμαι λίγο την κωμωδία στην τηλεόραση. Μπορεί να σε κάψει. Δεν έκανα πολλή τηλεόραση. Για μένα είναι αξεπέραστη η “Πρόβα νυφικού. Εκνευρίζομαι όμως και είμαι αυστηρός όταν εκμεταλλεύονται την τηλεόραση μόνο για να πάει προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω».
Τι είπε για τα ριάλιτι; «Δεν αντέχω όμως, ρε παιδιά. Μερικές φορές το επίπεδο κατεβαίνει πάρα πολύ. Μερικές φορές κάνει και κακό στον κόσμο. Τον εθίζουν σε μια συμπεριφορά, στο κουτσομπολιό. Πολλές φορές επιβραβεύουν κάτι “νούμερα” που μπορεί να γίνουν και πρότυπα. Ο άνθρωπος είναι μιμητικό ον».
«Ό,τι δώσεις στον κόσμο θα το δει. Εναπόκειται στο φιλότιμο των ανθρώπων που κάνουν τα προγράμματα να αποφύγουν τόσο χαμηλό επίπεδο. Ακόμα και τώρα που υπάρχει μια έκπτωση και ανυδρία γίνονται πράγματα που ο κόσμος τα τιμάει» είπε αναφερόμενος και στις «Μέλισσες».
«Μπορεί να πήγαινα στις Μέλισσες αν δεν είχα παράλληλα να κάνω θέατρο» ομολόγησε.