Αγόρασες ένα ωραιότατο μεγάλο βάζο μέλι, το άνοιξες πριν μερικές εβδομάδες και για… κακή σου τύχη έχει ήδη κρυσταλλώσει. Αμέσως ο νους σου πήγε στο ενδεχόμενο να είναι νοθευμένο, αλλά εμείς είμαστε εδώ να σε καθησυχάσουμε λέγοντάς σου πως η διαδικασία της κρυστάλλωσης είναι φυσικό επακόλουθο και φανερώνει την αγνότητά του.
Πάμε τώρα σε πιο πρακτικά θέματα. Ιδού πώς μπορείς να το ρευστοποιήσεις ξανά μέσα σε λίγα μόλις λεπτά:
Τοποθέτησε το βάζο μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό (ή σε μπεν μαρί χαμηλής θερμοκρασίας) και άφησέ το για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι δηλαδή το μέλι να γίνει και πάλι ρευστό.
Extra tips:
– Μην το εκθέτεις στον ήλιο
– Σφράγιζε καλά το βάζο
– Αποθήκευέ το σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.
Advertisements
Advertisements