Από όλες τις σαλάτες αυτή θα έλεγα ότι είναι η αγαπημένη μου: λουσάτη, δροσερή και σικάτη, ταιριάζει υπέροχα σε ένα γιορτινό αλλά και στο σαρακοστιανό τραπέζι.
Υλικά
- τα τρυφερά φύλλα από ένα ελληνικό μαρούλι, χοντροκομμένα
- 200γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 ώριμο αβοκάντο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σος
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 σταγόνες ταμπάσκο
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια ρηχή πιατέλα βάζετε τα ντοματίνια, το μαρούλι, τις γαρίδες, το αβοκάντο κομμένο σε φέτες και τον μαϊντανό.
Ρίχνετε σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο, τη μαγιονέζα, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθεί η σος.
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρετε.
Tips
Το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται στο αβοκάντο: πρέπει να είναι ώριμο αλλά όχι παραγινομένο γιατί πικρίζει.
Μπορείτε να κάνετε τη σαλάτα με κατεψυγμένες γαρίδες αλλά γίνεται νοστιμότερη με τις φρέσκες, οικονομικές, μικρούλες ελληνικές, αν έχεις την υπομονή να τις ζεματίσεις και στη συνέχεια να τις καθαρίσεις.