Μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα λαχταριστό Brownies χωρίς αλεύρι!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. κουβερτούρα 65%
- 5 αβγά, μεσαία
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. φουντούκια
- 70 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- φρέσκα μούρα
- κουβερτούρα 65%, λιωμένη
- δυόσμο
Συστατικά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα..
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και καλύπτουμε με μεμβράνη.Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ -2 λεπτά στα 800 Watt.
Αφαιρούμε και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μεταφέρουμε στο μπολ με τα αβγά το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τα φουντούκια και χτυπάμε για να σπάσουν. Τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Περνάμε από μια σίτα το κακάο, την κανέλα, αλάτι και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα.
Απλώνουμε σε μια φόρμα 20 εκ. μια λαδόκολλα και αλείφουμε με λάδι και κακάο.Μεταφέρουμε μέσα όλο το μείγμα.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε ψηλή σχάρα. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα, τη λιωμένη κουβερτούρα και δυόσμο.