Πληροφορίες του Mega αναφέρουν πως, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της ομάδας Καρακούκη – Καλογριά που αφορά στα αίτια θανάτου της Μαλένας, ενώ διασταυρώνονται τα στοιχεία για την αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί και οι ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.
Τα στόματα είναι πολλά που έχουν «ανοίξει» και οι έρευνες στρέφονται στην συμπεριφορά της Τζωρτζίνας όσο ήταν στο κέντρο ειδικής αγωγής, καθώς όταν βρισκόταν εκεί ήταν χαρούμενη ενώ με την παρουσία της μητέρας της έμοιαζε φοβισμένη. Επιπλέον, διερευνώνται οι μώλωπες στο δέρμα της Τζωρτζίνας και το γεγονός ότι η μητέρα δεν έδινε νερό στο παιδί με την δικαιολογία «μην του δώσεις νερό, δεν έχει και 40 βαθμούς έξω». Στο μικροσκόπιο μπαίνει και το τασάκι με τα τσιγάρα που κατάπιε το παίδι σε νεότερη ηλικία.
Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο γονιδιακού προβλήματος, και συνεπώς η υπόθεση ερευνάται για – επιβεβαιωμένο σχεδόν- ασφυκτικό θάνατο για τα δύο πρώτα παιδιά, καθώς και εγκεφαλοπάθεια.
«Είναι ευαίσθητο το θέμα και να έχουν βγει τόσες πληροφορίες και να μην έχουν επισπευθεί οι διαδικασίες από την ιατροδικαστική κοινότητα και την αστυνομία. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα είχε γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία. Πώς είναι δυνατόν να έχει καταπιεί ένα παιδί γόπα, και να μην έχει παρέμβει η Εισαγγελία Ανηλίκων τότε; Είναι δεδομένο ότι κάποιος τα έχει κάνει αυτά τα πράγματα στα παιδάκια», δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.
«Η αστυνομία έχει φτάσει σε συμπέρασμα»
«Όλη η Ελλάδα είναι παρά πόδας με την υπόθεση. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει διαλευκανθεί. Η αστυνομία κάνει υπεύθυνη δουλειά, έχουμε φτάσει σε συμπέρασμα, χωρίς να τρέχουμε. Μαζεύουμε τα στοιχεία και τα τεκμηριώνουμε. Ας έχουμε λίγη υπομονή, έως το τέλος της βδομάδας θα υπάρξουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα», τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.
Αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των γιατρών και του προσωπικού, εν συνεχεία θα κληθούν να καταθέσουν και οι γονείς.
«Αυτό που θα πρέπει να μπει στη διαδικασία των ειδικών, να γίνεται μία υποχρεωτική, προληπτική, ψυχιατρική, συμβουλευτική και ψυχολογική αξιολόγηση στις νέες μητέρες στο μαιευτήριο. Μέσα από την πρόληψη μπορούμε να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις. Είναι υπόθεση που κάποια στοιχεία δεν κολλάνε. Δεν συμφωνεί το στατιστικά μεγαλύτερο με το φυσιολογικό στην ψυχολογία», συμπλήρωσε η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.
tlife.gr