Μετά από μία ψηφοφορία που προκάλεσε συγκίνηση στο MasterChef, ο Ηλίας Κιαζόλι και ο Κώστας Νταλιάνης κλήθηκαν να μαγειρέψουν στη δοκιμασία αποχώρησης.
Το πιάτο του ιδιαίτερου καλεσμένου και σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, άφησε πολλά στόματα ανοιχτά, όχι μόνο με την ξεχωριστή και μινιμαλιστική του εμφάνιση αλλά και με τις απαιτητικές και πολύπλοκες τεχνικές του.
Το πιάτο ήταν μπραντάδα χελιού με βασικά υλικά τα εξής: Καπνιστό χέλι, γάλα, βούτυρο, παντζάρι, passion fruit και μαγιονέζα από λάδι πεύκου.
Οι τρεις κριτές μαζί με τον δημιουργό του πιάτου δοκίμασαν, βαθμολόγησαν και το αποτέλεσμα έφερε τον Ηλία Κιαζόλι στην πόρτα της εξόδου.
Οι βαθμολογίες:
Κώστας Νταλιάνης: (6+6+6+7) – 25 βαθμοί
Ηλίας Κιαζόλι: (6+5+5+6) – 22 βαθμοί
Ο Ηλίας Κιαζόλι, λοιπόν, αποχώρησε από το MasterChef.