Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας της 6χρονης στην Κόρινθο.
Την ώρα που ο 42χρονος πατέρας της μικρής Αμέλιας που πνίγηκε στην παραλία Καλαμάκι της Κορινθίας έμενε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (σ.σ. να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων) μετά την απολογία του με υπόμνημα στα δικαστήρια της Κορίνθου, ολοένα και πιο συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του θανάτου της εξάχρονης.
Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν λίγο νωρίτερα να αφεθεί ελεύθερος ο 42χρονος Αλβανός με τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα και την παρουσία του κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Ήδη οι φωνές που κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια αυξάνονται, ενώ σάλος έχει ξεσπάσει και στο διαδίκτυο κατά του 42χρονου πατέρα του άτυχου κοριτσιού (ο οποίος υποστήριξε ότι επειδή έχει άσθμα δεν βούτηξε να σώσει το παιδί του και πως πανικοβλήθηκε και δεν ήξερε τι να κάνει), με αρκετούς να κάνουν παραλληλισμούς με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου!
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος Σπύρος Μπιτσάκος που εκπροσωπεί τον πατέρα της Αμέλιας, εκείνος καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια αλλά κανένας δεν ήταν εκεί. Έτσι, έφυγε να πάει να πάρει το κινητό του, αλλά όπως είπε δεν είχε μπαταρία και πήγε να το φορτίσει λίγο στο σπίτι (σ.σ. ενώ το παιδί του πνιγόταν).
Όταν επέστρεψε, όπως είπε ο δικηγόρος του, είδε το παιδί του στην ακτή και κατέρρευσε όταν είδε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του.
Η βάρκα στην οποία ήθελε να ανέβει το παιδί
Μέσα από μαρτυρίες, καταθέσεις και πληροφορίες από τους έμπειρους αξιωματικούς του Λιμεναρχείου Ισθμίων ξετυλίγεται όλη η τραγική ιστορία.
Η Αμέλια συνήθιζε το τελευταίο διάστημα, να ανεβαίνει πάνω στη συγκεκριμένη βάρκα και να ζωγραφίζει. Αυτή ήταν η αγαπημένη της ασχολία κάθε φορά που πήγαιναν στην παραλία. Μια αγαπημένη συνήθεια που εξελίχθηκε σε μοιραία.
Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν ο Αλβανός πατέρας που είναι σε διάσταση με τη σύζυγο του, πήρε την Αμέλια για να πάνε για φαγητό. Επειδή ο καιρός ήταν άστατος και έκανε κρύο, δεν θα έκαναν μπάνιο και γι’ αυτό δεν πήραν μαζί τους μαγιό. Αφού έφαγαν, λένε αυτόπτες μάρτυρες ότι το κοριτσάκι είπε στον πατέρα της να πάνε στη βάρκα.
Εκείνος της είπε ότι δεν έχουν μαζί τους μαγιό, όμως η Αμέλια επέμενε και έτσι δέχθηκε να μπουν στη θάλασσα και να πάνε μέχρι εκεί. Η απόσταση της βάρκας από τη θάλασσα ήταν γύρω στα 25-30 μέτρα και το βάθος του νερού 5-6 μέτρα. Η θάλασσα δε, λόγω της κακοκαιρίας ήταν θολή.
Ο πατέρας, πήρε ένα σωσίβιο – κουλούρα, το φόρεσε στην κόρη του και με τα ρούχα ξεκίνησαν να πάνε στη βάρκα. Μαζί του δεν είχε το κινητό του τηλέφωνο ή άλλα αντικείμενα. Όπως είπε ο πατέρας στους λιμενικούς όταν προσέγγισαν τη βάρκα προσπάθησε να ανεβάσει την Αμέλια στη βάρκα, όμως γλίστρησε, του έφυγε το σωσίβιο και το παιδί βρέθηκε κάτω από τη βάρκα.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν βούτηξε για να τη σώσει γιατί είχε άσθμα και δεν θα μπορούσε να κρατήσει την αναπνοή του. Οι λιμενικοί που διενεργούν την προανάκριση, δεν κατάφεραν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες της τραγωδίας γιατί ο Αλβανός δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει επαρκώς.
Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει είναι γιατί στα 3-4 λεπτά που το κοριτσάκι πνιγόταν εκείνος δεν έκανε οποιαδήποτε κίνηση για να της σώσει τη ζωή.
Υπενθυμίζεται ότι στον πατέρα της 6χρονης ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου την ώρα που παραμένει πλήθος ερωτηματικών σχετικά με τον θάνατο της μικρής Αμέλιας και την αδυναμία του να βοηθήσει το μικρό κορίτσι. Ωστόσο, «φως» στις συνθήκες πνιγμού της 6χρονης αναμένεται να δώσει η σημερινή απολογία του.
Το άρθρο 306
Η ποινική δίωξη που έχει (προς το παρόν) ασκηθεί στον 42χρονο, είναι βάσει του άρθρου 306 του Ποινικού Κώδικα, για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σύμφωνα με το eidisoules.gr, το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει τα εξής:
«… Όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και όποιος με πρόθεση αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος το τραυμάτισε υπαίτια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. … Αν η πράξη προκάλεσε στον παθόντα: α) βαριά βλάβη στην υγεία του, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών· β) το θάνατό του, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον έξι ετών».
Σύμφωνα με δικηγορικές πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα, η δίωξη του πατέρα με βάση το παραπάνω άρθρο, σημαίνει ότι το Λιμενικό ενημερώθηκε από αυτόπτες μάρτυρες ότι ο 42χρονος από πρόθεση το άφησε να πνιγεί.
newsbreak.gr