Τα πράσινα κρεμμύδια ή φρέσκα κρεμμυδάκια όπως θα ακούσεις τους παλιούς να τα λένε, είναι τα κρεμμύδια αυτά με το πράσινο φύλλωμα και το μικρό, λευκό βολβό στην άκρη, που τρώγονται τόσο ωμά στη σαλάτα όσο και μαγειρεμένα.
Τα κρεμμύδια αυτά που τώρα την άνοιξη είναι η εποχή τους, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και μπορείς να τα βάλεις στις σαλάτες, τα σάντουιτς, τα ασιατικά πιάτα αλλά και να τα ψήσεις μαζί με άλλα λαχανικά ή να τα σοτάρεις μαζί με ξερό κρεμμύδια για να εμπλουτίσεις τη γεύση κάθε μαγειρευτού πιάτου.
Επειδή το πράσινο μέρος του κρεμμυδιού μπορεί να μαραθεί εύκολα, υπάρχει ένα κόλπο για να διατηρούνται για πολύ καιρό. Ο διαχωρισμός του πράσινου μέρους από το λευκό είναι σημαντικός για να διατηρήσεις τη φρεσκάδα.
Advertisements
Advertisements